Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Χωρίς τα μεγάλα ονόματα οι δοκιμές εξέλιξης της Pirelli.

Αντιδράσεις-απουσίες για τις μεταρρυθμίσεις της FΙΑ

Να αυξηθούν οι ομάδες θέλει η παγκόσμια ομοσπονδία το 2015, με τον Φέτελ να ανησυχεί καθώς βλέπει πως απειλείτε η κυριαρχία του


Μία από τις αποφάσεις της Κομισιόν της Formula 1 ήταν και η διεξαγωγή δοκιμών εξέλιξης των ελαστικών της Pirelli στην πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν. Παρά ότι η Ιταλική ομάδα είχε προσκαλέσει όλες της ομάδες της F1 να συμμετέχουν, απούσες τελικά θα είναι οι Lotus, Sauber, Williams, Marussia,Caterham ενώ την τελευταία στιγμή ακύρωσαν την συμμετοχή τους και οι Mercedes με την Force India .


Αρνητικοί όμως να συμμετάσχουν ήταν και τα μεγάλα ονόματα των ομάδων που θα δώσουν το παρών, όπως της Ferrari. Η «σκουντερία» παρότι είναι μία από τις έξι ομάδες που επέλεξαν να λάβουν μέρος στις δοκιμές, ωστόσο δεν θα έχει σε αυτές τα δύο μεγάλα ατού της  για το πρωτάθλημα του 2014,τον  Φερνάντο Αλόνσο και τον Κίμι Ραϊκόνεν.  Αντ' αυτών, οι δοκιμαστές, Πέδρο ντε λα Ρόσα και ο πιλότος της Marussia Ζιλ Μπιανκί θα συμμετέχουν για λογαριασμό της Ferrari στις δοκιμές της Pirelli που θα γίνουν στο Μπαχρέιν το τριήμερο 17-19 Δεκεμβρίου.

Αρνητικός είναι και ο Παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ (θα γίνει σύντομα και πατέρας), όχι όμως για τις δοκιμές αλλά για την απόφαση της FIA να δώσει στον τελευταίο  αγώνα της χρονιάς διπλάσιους βαθμούς. Μιλώντας σχετικά για την απόφαση αυτή ο Γερμανός τόνισε: «Σκεφτείτε να γινόταν το ίδιο στην τελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Είναι παράλογο και τιμωρεί όσους δούλεψαν σκληρά κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σέβομαι τις παλιές παραδόσεις της F1, αλλά δεν κατανοώ αυτό το νέο κανονισμό».

Λογική η έκρηξη του Φέτελ που ανησυχεί  ειδικά για την νέα χρονιά με τους νέους κανονισμούς, καθώς βλέπει να απειλείτε η κυριαρχία του, μια κυριαρχία που δεν θα είχε επιτευχθεί αν αυτό το σύστημα είχε εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια. Αν είχε συμβεί αυτό το 2008 πρωταθλητής θα ήταν ο Mάσα αντί του Χάμιλτον και το 2012 πρωταθλητής θα ήταν ο Aλόνσο  αντί του Γερμανού.  Ίσως τελικά βγει προφητική η δήλωση του Φέτελ  που είχε κάνει στο team radio της RedBull, στον Γκραν πρι του  Ώστιν, λέγοντας: « Πρέπει να θυμόμαστε αυτές τις μέρες. Τίποτα δεν μας εγγυάται ότι θα συνεχιστούν».

Να αυξηθούν οι ομάδες στο πρωτάθλημα θέλει η FIA

Τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της F1 του 2015 δίνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκίνητου, σε όποια ομάδα θέλει και μπορεί οικονομικά τουλάχιστον  να πάρει μέρος στον μαγικό θίασο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η FIA με ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων  ομάδων μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, ενώ οι αποφάσεις της θα γίνουν γνωστές στις 28 Φεβρουαρίου.

Βαγγέλης Σπυράκης /enet.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...