Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

F1: Το grid του 2014 διαμορφώθηκε!

Με δυο λίγο ως πολύ αναμενόμενες κινήσεις από Force India και Sauber αποκρυσταλλώθηκε σχεδόν η τελική μορφή του grid για τη νέα χρονιά.

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτάθλημα του 2014 έχει ήδη ξεκινήσει. 

Οι νέοι V6 υβριδικοί υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες 1.6lt ολοκληρώνουν τις δοκιμές στο δυναμόμετρο, τα πρώτα σασί είναι ήδη στο φούρνο, ενώ την άλλη βδομάδα στο Μπαχρέιν θα γίνουν οι πρώτες δοκιμές εξέλιξης των νέων ελαστικών της Pirelli για το 2014.

Μείζον θέμα για την επιλογή των οδηγών από τις ομάδες είναι το βάρος τους αλλά και η στήριξή τους από χορηγούς. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλες οι θέσεις στις μεγάλες ομάδες έχουν πλέον κλείσει.

Η Force India ανακοίνωσε χτες την συνεργασία της με τον Σέρτζιο Πέρεζ. Ο νεαρός Μεξικάνος έχασε τη θέση του στη McLaren από τον Κέβιν Μάγκνουσεν αλλά η στήριξη που έχει από χορηγούς προερχόμενους κυρίως από την πατρίδα του, τον διατήρησε στη F1. Εκτιμάται πως ο Πέρεζ κομίζει στην Force India ένα πακέτο κοντά στα 15 εκατομμύρια ευρώ το οποίο προέρχεται κυρίως από εταιρείες του συμπατριώτη του Κάρλος Σλιμ, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.  Στη φωτ. ο Πέρεζ με τον βαθύπλουτο Ινδό Βιτζάι Μαλία, τον ιδιοκτήτη της Force India στιγμές μετά την υπογραφή της συμφωνίας.


Η Force India λοιπόν θα έχει το 2014 δυο νέους πιλότους στο ρόστερ της.
Οι Σούτιλ και ντι Ρέστα που οδήγησαν με τα χρώματά της φέτος δε θα είναι εκεί του χρόνου. Ο Γερμανός πιλότος θα αγωνίζεται του χρόνου με τα χρώματα της Sauber ενώ για το Σκωτσέζο οι πιθανότητες να μείνει στη F1 είναι μικρές.

Ο Σούτιλ μιλώντας για τη συνεργασία του με τη Sauber τόνισε: " Είχα αποφασίσει καιρό ότι θέλω να έρθω εδώ αλλά οι διαπραγματεύσεις τράβηξαν λίγο περισσότερο. Μετά από έξι χρόνια στη Force India με πολλές καλές στιγμές χρειαζόμουν μια νέα πρόκληση". Ο 30χρονος Γερμανός στα 109GP που έχει εκκινήσει δεν έχει ανέβει στο βάθρο. Το καλύτερο του αποτέλεσμα ήταν η 4η θέση στη Μόντσα του 2009. Μένει να δούμε αν θα είναι τελικά ο νεαρός Ρώσος Σεργκέι Σιρότκιν στη θέση του άλλου πιλότου της Sauber. Οι πληροφορίες λένε πως στη Sauber εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις.

Συνολικά η διαμόρφωση του grid για το 2014 είναι:


Ομάδα
Πιλότοι
Red Bull
Φέτελ, Ρικιάρντο
Mercedes
Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ
Ferrari
Αλόνσο, Ράικονεν
Lotus
Γκροζάν, Μαλντονάντο
McLaren
Μπάτον, Μάγκνουσεν
Force India
Πέρεζ, Χούλκενμπεργκ
Sauber
Σούτιλ, Σιρότκιν
Toro Rosso
Βερν, Κβιάτ
Williams
Μάσα, Μπότας
Marussia
Μπιανκί   ?
Caterham
?       ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...