Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

F1: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Φέτελ

Sebastian Vettel at the 2009 Australian Grand ...Image via Wikipedia
Πραγματοποιώντας μια αψεγάδιαστη κούρσα και εκμεταλλευόμενος τους λάθος υπολογισμούς της Ferrrari και του Φερνάντο Αλόνσο, ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Red Bull κέρδισε το Γκραν Πρι του Αμπου Ντάμπι για να γίνει ο νεώτερος πιλότος στην ιστορία της Formula 1 που στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής.
Ο 23χρονος Αυστριακός ξεκινώντας τον αγώνα από την pole position της πίστας του Γιάς Μαρίν δεν άφησε κανένα περιθώριο για να αμφισβητήσει άλλος οδηγός την πρωτιά του από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Ακόμα και όταν πραγματοποίησε το ένα υποχρεωτικό πιτ στοπ βρέθηκε μόνο για λίγη ώρα στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον, τον οποίο και ξαναπέρασε στη συνέχεια, όταν και αυτός με τη σειρά του μπήκε στα πιτ.
Παρόλα αυτά, ο τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή δεν κρίθηκε στην εμφάνιση του Φέτελ. Η άσχημη κούρσα του Φερνάντο Αλόνσο ή καλύτερα ο εξαιρετικός αγώνας του πιλότου της Renault Βιτάλι Πετρόφ, ο οποίος αν και δεν είχε άλλο κίνητρο πέρα από την υστεροφημία του. Ο Ρώσος κράτησε σταθερά πίσω του τον Ισπανό της σκουντερία από τότε που βγήκε μπροστά του μετά το πιτ στοπ και έτσι δεν του επέτρεψε να ανέβει και να διεκδικήσει να πλασαριστεί σε μια καλύτερη θέση.
Ο Αλόνσο που τερμάτισε έβδομος, ουσιαστικά ήθελε να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα για να κατακτήσει για τρίτη φορά τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή (μετά το 2005 και το 2006), καθώς οδηγούσε τη βαθμολογία των οδηγών με οκτώ πόντους διαφορά από τον δεύτερο -πριν το ξεκίνημα του αγώνα- έτερου πιλότου της Red Bull, Μαρκ Γουέμπερ. Η απόφαση όμως της Ferrari να πάει σε γρήγορη αλλαγή ελαστικών, την ώρα που έμπαιναν στα πιτ και οι Mercedes με τις Renault, είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω από τρία μονοθέσια, που θα έπρεπε οπωσδήποτε να προσπεράσει για να βρεθεί και πάλι σε θέση οδηγού. Δεν τα κατάφερε -ελέω Πετρόφ- και ο Φέτελ με την άψογη κούρσα του τερμάτισε πρώτος για να πανηγυρίσει τον τίτλο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...