Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Grand Prix Βραζιλίας pole έκπληξη ο Χούλκενμπεργκ, καραδοκούν οι Red Bull

Red Bull Racing & Williams F1 CarsImage by Red~Cyan via FlickrΤους… ξέρανε όλους ο Νίκο Χούλκενμπεργκ στο Ιντερλάγος και με μια καταπληκτική εμφάνιση που συνδύασε ταχύτητα, άψογο τάιμινγκ και ικανότητα, βρέθηκε για πρώτη φορά στη μικρή καριέρα του στη Formula 1, στην pole position! Ο 23χρονος Γερμανός, έκτος νεαρότερος poleman στην ιστορία, προκάλεσε ξέφρενα πανηγύρια στα πιτ της Williams, η οποία επιστρέφει στην pole μετά από πέντε χρόνια (2005, Χάιντφελντ, Ευρώπη). Και να σκεφτείτε πως η θέση του για το 2011 είναι ακόμα επισφαλής…
Η πίστα στέγνωνε συνεχώς όσο περνούσε η ώρα και όλα έδειχναν ότι θα χρειάζονταν στεγνά ελαστικά στα τελευταία λεπτά. Μοναδικός που κατάφερε να προσαρμοστεί αμέσως και να κάνει συνεχόμενους γρήγορους γύρους ήταν ο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος τελικά και δικαιώθηκε με μια απίστευτη επίδοση, 1΄14’’470, η οποία ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο καλύτερη του δεύτερου! Ναι εντάξει το ενδιαφέρον είναι στη μάχη του τίτλου, αλλά σίγουρα ο Γερμανός κέρδισε πανάξια τα… 15 λεπτά δημοσιότητας.
Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ ο οποίος θα βρισκόταν στην pole αν δεν ήταν ο Χούλκενμπεργκ, ενώ ο Μαρκ Γουέμπερ αν και είχε μια έξοδο με το που έβαλε τα στεγνά, μπόρεσε να βρεθεί τρίτος. Προβάδισμα για τη Red Bull, η οποία ανάμεσα σε αυτήν και τον Φερνάντο Αλόνσο που έμεινε πέμπτος, έχει τον Λιούις Χάμιλτον στην τέταρτη θέση. Όλοι μαζί δηλαδή οι υποψήφιοι πρωταθλητές και η αυριανή εκκίνηση αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον!
Η εξαιρετική μέρα της Williams συμπληρώθηκε από την έκτη θέση του Ρούμπενς Μπαρικέλο, με τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα να είναι έβδομος. Όγδοος ο Μίκαελ Σουμάχερ, ένατος μόλις ο Φελίπε Μάσα και δέκατος ο Βιτάλι Πετρόφ. Όνειρα τέλος για τον Τζένσον Μπάτον, ο οποίος έμεινε 11ος.
Η σειρά εκκίνησης στη Βραζιλία: *** Οι Μπουεμί και Σούτιλ χάνουν πέντε θέσεις, αφού "κουβαλούν" ποινή από την Κορέα.
Q1 Με τη βροχή να έχει κάνει την εμφάνισή της από το πρωί στο Ιντερλάγος και να έχει προβληματίσει τις ομάδες, οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκίνησαν με την πίστα να είναι βρεγμένη και τα μονοθέσια να βγαίνουν όλα μαζί με ενδιάμεσα ελαστικά. Σε εκείνο το σημείο δεν έβρεχε, αλλά το ραντάρ έδειχνε ότι σύντομα αυτό θα άλλαζε.
Όσο τα μονοθέσια περνούσαν, τόσο στέγνωνε η αγωνιστική γραμμή και τόσο έπεφταν οι χρόνοι, με τους πιλότους να προσπαθούν να πλασαριστούν όσο καλύτερα γίνεται πριν ξεκινήσει πάλι η βροχή. Κάτι που έγινε στις τελευταίες στιγμές της περιόδου, με τις ομπρέλες να κάνουν την εμφάνισή τους στις εξέδρες.
Ταχύτερος ήταν ο Αλόνσο με 1’18’’987 και ακολούθησαν οι Γουέμπερ και Φέτελ. Εκτός συνέχειας έμειναν οι: Σούτιλ (για πρώτη φορά φέτος), Γκλοκ, Τρούλι, Κοβαλάινεν, Ντι Γκράσι, Κλιν, Σένα.
Q2 Υπό ελαφριά βροχή ξεκίνησε το δεύτερο κομμάτι στο Ιντερλάγος με τα εναπομείναντα μονοθέσια να βγαίνουν πάλι σχεδόν όλα μαζί για να προλάβουν, αν και η πρόβλεψη εκείνη τη στιγμή έλεγε ότι δεν θα δυναμώσει.
Μάσα και Μπάτον ήταν στην επικίνδυνη ζώνη, την ώρα που ψηλά οι χρόνοι συνεχώς έπεφταν. Ο Μπάτον έμεινε 11ος και οι όποιες ελπίδες είχε για τον τίτλο εξανεμίστηκαν. Με την ψυχή στο στόμα πέρασε ο Βραζιλιάνος, εκτός έμειναν συνεπώς οι: Μπάτον (για τέταρτη φορά φέτος), Κομπαγιάσι, Ρόζμπεργκ, Αλγκουερσουάρι, Μπουεμί, Χάιντφελντ, Λιούτσι.
Στην τελική περίοδο κατά σειρά επίδοσης πέρασαν οι: Γουέμπερ (1’18’’516), Φέτελ, Κούμπιτσα, Χάμιλτον, Σουμάχερ, Μπαρικέλο, Αλόνσο, Χούλκενμπεργκ, Πετρόφ, Μάσα.
Q3 Βροχή δεν προβλεπόταν ως το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών και όλοι οι οδηγοί έκαναν την εμφάνισή τους στην πίστα, η οποία στέγνωνε γρήγορα και πλέον τα ενδιάμεσα ελαστικά φθείρονταν ταχύτατα. Θα ρίσκαρε κάποιος με στεγνά; Ναι αρκετοί, ήταν η απάντηση. Ποιος θα κέρδιζε όμως ήταν το θέμα.
Χάμιλτον και Σουμάχερ ήταν στην κορυφή ως και δύο λεπτά πριν το τέλος, με τις Red Bull και τη Ferrari να μην έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Και ως το τέλος δεν μπόρεσαν να την πουν, αφού ένας μικρός από το πουθενά εμφανίστηκε και διέλυσε τα χρονόμετρα!
Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ ήταν ο αστέρας του διλέπτου, με τον Γερμανό να κατακτά την pole με χρόνο 1’14’’470, αφήνοντας τον κόσμο άφωνο και τους υπόλοιπους πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω του! Φέτελ, Γουέμπερ, Χάμιλτον, Αλόνσο, Μπαρικέλο, Κούμπιτσα, Σουμάχερ, Μάσα, Πετρόφ η σειρά εκκίνησης. SPORTNET
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...