Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Συγκλονιστικό finish στη Formula-1

Formula One 2010 Rd.3 Malaysian GP: Jenson But...Image via Wikipedia
TO συγκλονιστικό πρωτάθλημα της Φόρμουλα-1 φτάνει αύριο στο τέλος του, με το 19ο και τελευταίο Γκραν Πρι της χρονιάς, το οποίο θα διεξαχθεί στη «Γιας Μαρίνα» του Αμπου Ντάμπι και θα αναδείξει τον φετινό παγκόσμιο πρωταθλητή... μεταξύ τεσσάρων πιλότων που κατάφεραν να μείνουν στο παιχνίδι του τίτλου μέχρι και την τελευταία κούρσα της σεζόν. 

Φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος για 3η φορά στην καριέρα του είναι αναμφισβήτητα ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari θα πανηγυρίσει αν εξασφαλίσει τη 2η θέση, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των αντιπάλων του, καθώς βρίσκεται 11 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Μαρκ Ουέμπερ. 

Ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull και ο ομόσταβλός του, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος βρίσκεται στο -15 από την κορυφή, είναι και οι βασικοί διώκτες του Αλόνσο, καθώς ο τέταρτος της κατάταξης, ο Λιούις Χάμιλτον, ελπίζει μόνο σε δική του νίκη και... καταστροφή για τους τρεις πιλότους που βρίσκονται μπροστά του, ώστε να ανατρέψει τα δεδομένα από το -24 όπου βρίσκεται. 

«Εκείνο που είναι βέβαιο είναι πως δεν νιώθω πίεση. Εχω, βέβαια, μαθηματικές ελπίδες, αλλά ακόμα κι αν κερδίσω τον αγώνα και μείνει εκτός βαθμών ο Αλόνσο, αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό», δηλώνει ο 25χρονος Βρετανός, γνωρίζοντας πολύ καλά πως το 2ο πρωτάθλημα (μετά από εκείνο του 2008), είναι πολύ μακριά.

Αντίθετα, ο Αλόνσο αποδέχεται τον τίτλο του φαβορί και ελπίζει να πανηγυρίσει για τρίτη φορά στην καριέρα του μετά τους θριάμβους του 2005 και του 2006 με τα χρώματα της Renault: «Είμαι 100% σίγουρος για τον τίτλο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τερματίσω δεύτερος, όποιος κι αν τερματίσει πρώτος», λέει ο Ισπανός, τη στιγμή που ο Ουέμπερ παραδέχεται: «Ο Φερνάντο είναι σε καλύτερη θέση από εμάς, αλλά έχουμε ακόμα μια ευκαιρία και δεν θα την αφήσουμε να περάσει χωρίς να το παλέψουμε». 

Ο Φέτελ προσθέτει: «Μπορούμε ακόμα να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα οδηγών. Κοιτάζουμε μόνο τον αγώνα και λογαριασμό θα κάνουμε μετά». Στη Red Bull, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα εξασφάλισε και μαθηματικά το πρώτο πρωτάθλημα κατασκευαστών στην ιστορία της, αποφάσισε να μη δώσει εντολή στον Φέτελ να βοηθήσει τον Ουέμπερ. «Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό, καθώς και οι δύο πιλότοι διεκδικούν τον τίτλο», τόνισε ο ιδιοκτήτης της αυστριακής ομάδας, Ντίντριχ Μάτεσιτς. Τον αγώνα θα τον δούμε αύριο ζωντανά από τον ALPHA (14:15), ο οποίος σήμερα (14:30) θα μεταδώσει και τις κατατακτήριες δοκιμές.

Στη βαθμολογία των οδηγών μετά από 18 αγώνες: Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) 246, Μαρκ Ουέμπερ (Red Bull) 238, Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull) 231, Λιούις Χάμιλτον (McLaren) 222, Τζένσον Μπάτον (McLaren) 199 κ.ά. Στους κατασκευαστές: Red Bull 469, McLaren 421, Ferrari 389, Mercedes GP 202, Renault 145 κ.ά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...