Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

VIDEO - F1 - Καταιγιστικός o Φέτελ πήρε την 7η συνεχόμενη νίκη

Καταιγιστικός o Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής, κέρδισε και στο Αμπού Ντάμπι με μισό λεπτό διαφορά από τον δεύτερο Μαρκ Γουέμπερ


Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως, με τον Σεμπαστιάν Φέτελ να παίρνει την 7η συνεχόμενη νίκη του στην πίστα της Yas Marina και ένα ακόμα 1-2 από τις RedBull. Ο Γερμανός ισοφαρίζει το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ στη 2η θέση με τις περισσότερες σερί νίκες σε μια χρονιά. 

Πίσω από τον Φέτελ, τερμάτισε ο team mate του, Μαρκ Γουέμπερ. Στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ κρατώντας στην 4η τον Ρομάν Γκροσάν. Πίσω από τον Γάλλο στην 5η θέση τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο μετά από έναν πολύ δύσκολο αγώνα με το πολύ κακό μονοθέσιο της Ferrari.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Ντι Ρέστα, Xάμιλτον, Μάσα, Σούτιλ και Σέρχιο Πέρες.



Ο Σεμπαστιάν Φέτελ πήρε άλλη μία κυριαρχική νίκη με τη Red Bull και δεν δείχνει καμία διάθεση να χαλαρώσει,καθώς είναι ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Γερμανός σε έναν αγώνα "βόλτα" για εκείνον στην πίστα της Yas Marina στο Αμπού Ντάμπι, πήρε κεφάλι με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα και από εκείνο το σημείο-μετά απλά έτρεχε μόνος του χωρίς αντίπαλο. Οι δεήσεις από το team-radio της RedBull να πάει πιο συνετά τον αγώνα διαφυλάσσοντας τα ελαστικά του, δεν ίδρωσαν το αυτί του Φέτελ που με καταιγιστικό ρυθμό έφτασε την διαφορά από τον ομόσταυλό του , Μαρκ Γουέμπερ, στα 30 δευτερόλεπτα. Στο τέλος του αγώνα απλά του είπαν «Έτρεξες σαν παγκόσμιος πρωταθλητής. Μπράβο» και εκείνος φρόντισε να χρεώσει άλλα 25.000 χιλ ευρώ πρόστιμο τους «ταύρους», καθώς πανηγύρισε πάλι με τo γνωστό αλλά απαγορευτικό από τους κανονισμούς, donut !!!

Στον αντίποδα, κακή εκκίνηση έκανε ο Αυστραλός πιλότος, ο οποίος αν και εκκίνησε πρώτος βρέθηκε τρίτος πίσω από τον Νίκο Ρόσμπεργκ. Ωστόσο, ο Γουέμπερ κατάφερε να βρει τον ρυθμό του μετά το πρώτο πιτ στοπ όπου άλλαξε τη μαλακή γόμα με τη μέση, ανακτώντας τη θέση του, προσπερνώντας τον Ρόσμπεργκ παρά το πρόβλημα στο σύστημα KERS που αντιμετώπιζε, κάνοντας το ένα-δύο για τη Red Bull.

Από εκεί και πέρα ο αγώνας στο Αμπού Ντάμπι, μεταφέρθηκε στις μάχες για την πρώτη πεντάδα με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να καταφέρνει να ανεβαίνει στο βάθρο και να ηγείτο τις προσπάθειας της Mercedes για την κατάκτηση της 2η θέσης στους κατασκευαστές.

Η Lotus μάλλον βρήκε τον ηγέτη της καθώς ο Ρομάν Γκροσάν έδειξε πως… μεγάλωσε. Ο Γάλλος πιλότος εκκίνησε πολύ καλά, αφού από έκτος ανέβηκε τέταρτος, απέφυγε τα λάθη και είδε την καρό από την τέταρτη θέση.

Στα χαϊλάιτ του αγώνα ήταν τα μαγικά προσπεράσματα των Ferrari,πρώτα με τον Μάσα που πέρασε τον Χάμιλτον στον 26γυρο εκμεταλλευόμενος τη μάχη του με τον Σούτιλ-στον 27 γύρο του Αλόνσο στον Χούλκεμπργκ. Ο Ισπανός μάλιστα στην προσπάθεια του να διατηρήσει την θέση του βγαίνοντας από το 2ο Pit stop του, πέρασε τον Βερνιέ,εκτός πίστας και κινδυνεύει να χάσει την 5η θέση, καθώς αναμένεται η απόφαση των αγωνοδικών που θα εξετάσουν το βίντεο .

Ο περσινός νικητής του Άμπου Ντάμπι, Κίμι Ραϊκόνεν, δεν πρόλαβε ούτε να στρίψει στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση καθώς μετά από την επαφή του με την Caterham του Φαν ντερ Γκάρντε, έσπασε η εμπρός δεξιά ανάρτηση της Ε21 με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.


Μετά το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι η μάχη για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών συνεχίζεται, με τη Mercedes να την κρατά και να αυξάνει λίγο τη διαφορά από τη Ferrari στους 11 βαθμούς, με τον επόμενο αγώνα να είναι το GP ΗΠΑ στην πίστα του Ώστιν στις 15-17 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η κατάταξη: 

1. Φέτελ, Red Bull
2. Γουέμπερ, Red Bull
3. Ρόσμπεργκ, Mercedes
4. Γκροσάν, Lotus
5. Αλόνσο, Ferrari
6. Ντι Ρέστα, Force India
7. Χάμιλτον, Mercedes
8. Μάσα, Ferrari
9. Σούτιλ, Force India
10. Πέρες, McLaren
11. Μαλδονάδο, Williams
12. Μπάτον, McLaren
13. Γκουτιέρες, Sauber
14. Χούλκενμπεργκ, Sauber
15. Ρικιάρντο, Toro Rosso
16. Μπότας, Williams
17. Βερνιέ, Toro Rosso
18. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
19. Πικ, Caterham
20. Μπιανκί, Marussia
21. Τσίλτον, Marussia

Βαθμολογίες οδηγών :

1. Σεμπάστιαν Φέτελ 347
2. Φερνάντο Αλόνσο 217
3. Κίμι Ραϊκόνεν 183
4. Λιούις Χάμιλτον 175
5. Μαρκ Γουέμπερ 166
6. Νίκο Ρόσμπεργκ 159
7. Ρομάν Γκροσάν 114
8. Φελίπε Μάσα 106
9. Τζένσον Μπάτον 60
10. Πολ Ντι Ρέστα 48
11. Νίκο Χούλκενμπεργκ 39
12. Σέρχιο Πέρες 35
13. Άντριαν Σούτιλ 29
14. Ντανιέλ Ρικιάρντο 19
15. Ζαν Ερίκ Βερνιέ 13
16. Εστέμπαν Γκουτιέρες 6
17. Παστόρ Μαλδονάδο 1

Βαθμολογία κατασκευαστών:

1. Red Bull 513
2. Mercedes 334
3. Ferrari 323
4. Lotus 297
5. McLaren 95
6. Force India 77
7. Sauber 45
8. Toro Rosso 32

Βαγγέλης Σπυράκης/enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...