Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ: Την τελευταία pole potision της χρονιάς κατέκτησε ο Φέτελ

Ούτε η βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα στην πίστα του Ιντερλάγος της Βραζιλίας, εμπόδισε τον Παγκόσμιο πρωταθλητή να κατακτήση την 9η φετινή του Pole

Βαγγέλης Σπυράκης / enet.gr

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, μέσα σε πίστα «πισίνα» κατέκτησε την τελευταία pole position για το 2013 στο Γκραν πρι της Βραζιλίας. Πίσω από τον Γερμανό τον 2ο ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Νίκο Ρόσμπεργκ με 2 δέκατα διαφορά ενώ την 3η ταχύτερη επίδοση σημείωσε ο Φερνάντο Αλόνσο. Την δεκάδα του Κυριακάτικου grid συμπλήρωσαν οι : Γουέμπερ, Χάμιλτον,Γκροσάν, Ρικιάρντο, Βερνιέ, Μάσα και Χούλκενμπεργκ.


Με 40 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησαν οι δέκα μονομάχοι τις προσπάθειές τους για την τελευταία μάχη της φετινής pole, ενώ το στάσιμο νερό που υπήρχε σε αρκετά σημεία της πίστας έκανε τη ζωή τους πιο δύσκολη. Ο Φέτελ ήταν αυτός που κινήθηκε πιο στρωτά βρίσκοντας καλύτερο πάτημα στην «πισίνα» του Ιντερλάγκος, με αποτέλεσμα να πάρει την 9η φετινή Pole potision.
Η μάχη ήταν σκληρή για την κατάκτηση της πρώτης θέσης με τους Φέτελ Γκροσάν, Γουέμπερ, Χάμιλτον , Ρόσμπεργκ να εναλλάσσονται  στην πρώτη θέση λίγο πριν ολοκληρωθεί η δοκιμασία. Τελικά ο Γερμανός ήταν αυτός που επικράτησε, κάνοντας ένα εκπληκτικό τελευταίο γύρο, αφήνοντας στην δεύτερη θέση με μισό δευτερόλεπτο διαφορά τον Νίκο Ρόσμπεργκ, ενώ την έκπληξη έκανε ο Φερνάντο Αλόνσο που πήρε την 3η θέση, εκτοπίζοντας μάλιστα τον tem mate του Φέτελ , Μαρκ Γουέμπερ , στην 4η θέση. Ο Ισπανός έδειξε τις ικανότητές του στο βρεγμένο οδώστρωμα ακόμα και με μια τόσο κακή Ferrari.

Την «τιμητική» ένατη θέση κατέκτησε ο Φελίπε Μάσα στις τελευταίες κατατακτήριες δοκιμές  με την Scuderia. Εκτός της μάχης για την pole έμειναν οι Σούτιλ,Μπάτον,Πέρεζ, Μπότας, Ντι Ρέστα και Κοβαλάινεν.  Άτυχος ο Πέρεζ με την McLaren, που έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του καθώς πίεσε πάρα πολύ πάνω στο κερμπ της στροφής 5 στηνQ2 με αποτέλεσμα να καταλήξει στον τοίχο.

Ο Τελευταίος αγώνας της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 18:00 με τηλεοπτική μετάδοση από την Δ.Τ και OTE TV

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Φέτελ, Red Bull
2. Ρόσμπεργκ, Mercedes
3. Αλόνσο, Ferrari
4. Γουέμπερ, Red Bull
5. Χάμιλτον, Mercedes
6. Γκροσάν, Lotus
7. Ρικιάρντο, Toro Rosso
8. Βερνιέ, Toro Rosso
9. Μάσα, Ferrari

10. Χούλκενμπεργκ, Sauber
11. Κοβαλάινεν, Lotus
12. Ντι Ρέστα, Force India
13. Μπότας, Williams
14. Πέρες, McLaren
15. Μπάτον, McLaren
16. Σούτιλ, Force India
17. Μαλδονάδο, Williams
18. Γκουτιέρες, Sauber
19. Πικ, Caterham
20. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
21. Μπίανκι, Marussia
22. Τσίλτον, Marussia
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...