Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - ΜOTOGP Μάρκεθ : Το «παιδί-θαύμα» στέφθηκε παγκόσμιος Πρωταθλητής

Oλοκληρώθηκε μια επική χρονιά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2013, με τον «χαμογελαστό δολοφόνο» όπως τον αποκαλούν, Μαρκ Μάρκεθ να κατακτά τον τίτλο γράφοντας ιστορία, καθώς στα 20 χρόνια του έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του MotoGP και μάλιστα ο δεύτερος που τα καταφέρνει στην πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία.


Ο Ισπανός της Repsol Honda κατάφερε στο τελικό όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στην πίστα της Βαλένθια, να αρπάξει τον τίτλο από τα χέρια του κατόχου του -συμπατριώτη του ,Χόρχε Λορένθο με Yamaha.



Ο Μάρκεθ ρίχθηκε στη μάχη της Βαλένθια έχοντας 13 βαθμούς διαφορά από τον Λορένθο. Ισπανός αναβάτης της Yamaha κέρδισε μεν τον αγώνα της Βαλένθιας,δείχνοντας την απίστευτη οδική του κλάση, αλλά η 8η φετινή του νίκη δεν ήταν αρκετή για να υπερασπιστεί τον τίτλο του, και έμεινε τέσσερις βαθμούς πίσω από τον συμπατριώτη του στη γενική βαθμολογία.

Ο 20 χρονος, κάνοντας αγώνα στρατηγικής χωρίς να προκαλεί την «τύχη του» τερμάτισε τρίτος, πίσω από τον ομόσταυλό του, Ντάνι Πεντρόσα, εξασφαλίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Να τονίσουμε ότι ο Μάρκεθ φέτος έχει πλασαριστεί 15 φορές στο βάθρο στα 17 γκραν πρι της σεζόν, ενώ μαζί με τον τίτλο του, η Honda πανηγύρισε το Πρωτάθλημα στους Κατασκευαστές, αφήνοντας τη Yamaha στη 2η θέση και την Ducati στην 3η.

Ο ίδιος πανευτυχής μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Αυτό είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», είπε. «Δεν μπορώ να εξηγήσω τι αισθάνομαι».

Από την πλευρά του ο Λορένθο, αναγνώρισε την αξία του συμπατριώτη του λέγοντας «O Mάρκ είναι άξια πρωταθλητής, σήμερα είναι η μέρα του».

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Λορένθο, Yamaha Factory Racing
2. Πεδρόσα, Repsol Honda Team
3. Μάρκεθ, Repsol Honda Team
4. Ρόσι, Yamaha Factory Racing
5. Μπαουτίστα,GO&FUN Honda Gresini
6. Μπραντλ, LCR Honda MotoGP
7. Σμιθ, Monster Yamaha Tech 3
8. Χείντεν, Ducati Team Ducati
9. Ντοβιτσιόζο, Ducati Team
10. Πίρο, Ducati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...