Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

WRC: Shakedown στη Μ. Βρετανία με εκπλήξεις

Sebastien Loeb SuomessaImage via Wikipedia
Το ράλι της Μεγάλης Βρετανίας είναι προ των πυλών. Στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι αναμένεται να κριθεί ο φετινός τίτλος με τον Σεμπάστιαν Λόεμπ να έχει προβάδισμα οκτώ βαθμών από τον Μίκο Χίρβονεν.
Κι ενώ όλοι περίμεναν πως η… μάχη μεταξύ των δύο οδηγών θα ξεκινούσε σήμερα, στο shakedown, έγινε η έκπληξη καθώς τον ταχύτερο χρόνο (1: 31.2) σημείωσαν εξίσου οι Μαντς Οστμπεργκ (M-Sport Stobart Ford Fiesta WRC) και ο Κρις Μικί (Mini John Copper Works WRC).
Στη χωμάτινη διαδρομή των 1,7 χιλιομέτρων οι δύο οδηγοί ήταν οι ταχύτεροι χωρίς ωστόσο να δίνουν μεγάλη σημασία στην επίδοσή τους αυτή. «Η ειδική δεν είναι αντιπροσωπευτική για όσα θα έρθουν. Είναι μία καλή αρχή, αλλά δεν πρόκειται να παρασυρθώ», δήλωσε ο Κρις Μικί.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Μαντς Οστμπερκ: «Οκ. Είναι μόνο το shakedown και όχι ο αγώνας. Εντούτοις, σημαίνει ότι όλα λειτουργούν καλά. Σου δίνει μία ώθηση το γεγονός ότι είσαι ο ταχύτερος, αλλά δεν χρειάζεται να παρασυρθείς. Είμαι χαρούμενος σίγουρα με το αυτοκίνητο μετά το τέλος του shakedown. Aνυπομονώ να ξεκινήσουν οι ειδικές», δήλωσε ο Νορβηγός οδηγός της Stobart.
Σχεδόν 0,9 δευτερόλεπτα πίσω από τους δύο πρωτοπόρους τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Λόεμπ. Ο Γάλλος οδηγός της Citroen παραδέχθηκε μετά το shakedown ότι μία ενδεχόμενη βροχή θα τον βοηθούσε να υπερασπιστεί τους οκτώ βαθμούς διαφορά που τον χωρίζουν από τον Χίρβονεν στο πρωτάθλημα και να πάρει τον όγδοο τίτλο του, σε περίπτωση που θα ξεκινήσει πρώτος τον αγώνα.
«Εάν βρέξει και μετά ξεραθεί, το να τρέξεις πρώτος σημαίνει ότι μερικές φορές θα μπορέσεις να δημιουργήσεις λάσπη για τους επόμενους που θα ακολουθήσουν. Αυτό είναι πλεονέκτημα και ισχύει για όλους», τόνισε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει το ρυθμό του Χίρβονεν στον αγώνα, αλλά θα προσπαθήσει να είναι ταχύτερος από εκείνον.
Ο Φινλανδός από την άλλη πλευρά δεν ήταν τόσο θετικός στο shakedown και έμεινε χαμηλά, τερματίζοντας όγδοος με τον ίδιο χρόνο (1:32.8) μαζί με τον Κίμι Ραικόνεν.
Τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, μόλις ένα δέκατο πίσω από τον Λόεμπ ήταν το δεύτερο John Μini Cooper WRC του Ντάνι Σορντό. Φαίνεται ότι η Αγγλική ομάδα που «παίζει εντός έδρας», έχει αναπτερωθεί και δίνει ένα ισχυρό μήνυμα για το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες.
Οι Σεμπαστιέν Οζιέ (Citroen DS3 WRC) Γιάρι-Μάτι Λάτλαβα (Ford Fiesta RS WRC) και Μάθιου Γουΐλσον (Μ-Sport Stobart Ford Fiesta RS WRC) σημείωσαν τον πέμπτο καλύτερο χρόνο με 1:32.5. Την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Αμερικανός Κεν Μπλοκ με 1:33.4 (Monster World Rally Team).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...