Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

F1: Αυτή είναι η χρονιά του Σεμπάστιαν Φέτελ

Sebastian Vettel at the 2008 Canadian Grand Prix.
Image via Wikipedia
Αυτή είναι η χρονιά του Σεμπάστιαν Φέτελ. Μετά τον φετινό παγκόσμιο τίτλο, ο νεαρός πιλότος, αφού ισοφάρισε το ρεκόρ του Νάιτζελ Μάνσελ με 14 πολ ποζίσιον σε μια χρονιά που κρατούσε από το 1992, σήμερα κατάφερε να το ξεπεράσει.
Ο Φέτελ ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Ιντερλάγκος στη Βραζιλία, όπου αύριο θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1.
O 24χρονος πιλότος κατάφερε να γράψει πλέον το όνομα του στην ιστορία του αθλήματος έχοντας τις περισσότερες πολ ποζίσιον σε μια σεζόν (15). Ο Φέτελ ήταν ο μοναδικός οδηγός που έπεσε κάτω από το 1:12, με τον καλύτερο χρόνο του (1:11.918) να τον πραγματοποιεί στην τελευταία του προσπάθεια, κατά την τρίτη περίοδο των κατατακτηρίων δοκιμών. Στην κορυφή της κατάταξης βρισκόταν από τη δεύτερη περίοδο της διαδικασίας κα μόνο όποτε χρειαζόταν κατέβαζε τον χρόνο προκειμένου να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση.
Επόμενος στόχος του φετινού παγκόσμιου πρωταθλητή, που ήταν πρώτος και στη σημερινή, τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, θα είναι να πάρει τη νίκη καταρρίπτοντας ένα ακόμη στατιστικό στοιχείο. Και αυτό γιατί αν τερματίσει πρώτος στον αγώνα, θα είναι ο μοναδικός πιλότος που έχει κερδίσει την πολ ποζίσιον και μαζί το GP τα τελευταία δύο χρόνια.
Η Reb Bull πλην του Φέτελ, έχει έναν ακόμη λόγο να ολοκληρώνει τη σημερινή ημέρα ικανοποιημένη, καθώς είδε τον Μαρκ Γουέμπερ να πλασαρίζεται την τελευταία στιγμή στη δεύτερη θέση της κατάταξης, κλέβοντας την στην ουσία από τον Τζένσον Μπάτον. Η διαφορά τους ήταν μόλις 0,181 δευτ.
Πίσω από τον ομόσταυλο και ομοεθνή του, τερμάτισε ο Λιούις Χάμιλτον, μην έχοντας συνέχεια στην πολύ καλή χθεσινή του απόδοση.
Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν ως είθισται, πέμπτος με τον teammate του Φελίπε Μάσα έβδομο. Ανάμεσα του η Mercedes του Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος ήταν η έκπληξη της δεύτερης περιόδου των κατατακτηρίων δοκιμών, αφού είχε ανέβει στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Φετελ. Στη συνέχεια, όμως, δε μπόρεσε να έχει ανάλογο ρυθμό και περιορίστηκε στην έκτη θέση.
Ο Μίκαελ Σουμάχερ με τη δεύτερη Mercedes θα ξεκινήσει τον αγώνα δέκατος καθώς προτίμησε να μη βγει στην πίστα και την διάρκεια της τρίτης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών.
Για μια ακόμη φορά στη συγκεκριμένη διαδικασία ο Αντριαν Σούτιλ φέρνει τη Force India στην πρώτη δεκάδα, σημειώνοντας τον όγδοο καλύτερο χρόνο. Πίσω του ακολούθησε ο Μπρούνο Σένα, ο οποίος αποτέλεσε την έκπληξη των κατατακτηρίων. Ο νεαρός Βραζιλιάνος που τρέχει στην ουσία εντός έδρας θέλει με τον τρόπου του να δείξει στην Renault ότι μπορεί να του εμπιστευτεί μια θέση στην ομάδα του χρόνου. Αλλωστε είχε πει πως βλέπει αυτόν τον αγώνα ως μια ευκαιρία να δείξει την αξία του.
Στην ενδέκατη θέση ήταν η δεύτερη Force India του Πολ ντι Ρέστα ενώ στη δωδέκατη ο Ρούμπενς Μπαρικέλο που έδωσε πολύ σκληρή μάχη για να φέρει τη Williams τόσο ψηλά. Ο Βραζιλιάνος πιλότος θέλει να αφήσει στο στίγμα του σε αυτόν τον αγώνα που γίνεται μάλιστα και στην χώρα του, τη στιγμή που φήμες αναφέρουν ότι μπορεί να είναι και ο τελευταίος του. Ο ίδιος το αρνείται και λέει πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στον χώρο.
Την έβδομη σειρά στην εκκίνηση μοιράζονται οι δύο Toro Rosso των Χάιμε Αλγκουερσουάρι και Σεμπαστιέν Μπουεμί που κινήθηκαν σε... ρηχά νερά. Πίσω τους ο Βιτάλι Πετρόφ με τη δεύτερη Renault, ο οποίος δεν είχε αντίστοιχη επίδοση με τον teammate του Μπρούνο Σένα.
Οι επόμενες δύο θέσεις ανήκουν στις Sauber των Καμούι Κομπαγιάσι και Σέρτζιο Πέρεζ, αντίστοιχα. Ακολούθησε ο Παστόρ Μαλντονάτο με τη Wiliams, oι δύο Lotus-Renault των Χέικι Κοβαλάινεν και Γιάρνο Τρούλι ενώ στην τελευταία τετράδα, η HRT έφερε τα μονοθέσια της πάνω από εκείνα της Virgin με τους Λιούτσι και Ρικιάρντο να είναι ταχύτεροι των Ντ’Αμπρόζιο και Γκλοκ, αντίστοιχα.
Ραντεβού αύριο στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
1. Σ. Φέτελ, Red Bull 1:11.918
2. Μ. Γουέμπερ, Red Bull +0.181
3. Τ. Μπάτον, McLaren +0.365
4. Λ. Χάμιλτον, McLaren +0.562
5. Φ. Αλόνσο, Ferrari +0.673
6. Ν. Ρόσμπεργκ, Mercedes +1.132
7. Φ. Μάσα, Ferrari +1.150
8. Α. Σούτιλ, Force India +1.380
9. Μ. Σένα, Renault +1.843
10. Μ. Σουμάχερ, Mercedes
11. Π. Ντι Ρέστα, Force India +1.138
12. Ρ. Μπαρικέλο, Williams +1.355
13. Χ. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso +1.358
14. Σ. Μπουεμί, Toro Rosso +1.473
15. Β. Πετρόφ, Renault +1.607
16. Κ. Κομπαγιάσι, Sauber +1.683
17. Σ. Πέρες, Sauber +1.736
18. Π. Μαλδονάτο, Williams +1.344
19. Χ. Κοβαλάινεν, Lotus +1.787
20. Γ. Τρούλι, Lotus +2.077
21. Β. Λιούτσι, HRT +3.350
22. Ν. Ρικιάρντο, HRT +3.609
23. Ζ. Ντ’ Αμπρόσιο, Virgin +3.738
24. Τ. Γκλοκ, Virgin +3.779
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...