Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ράλι Ακρόπολις 2011 - Τρίτη Ειδική διαδρομή: Τρία στα τρία

Jari-Matti Latvala, winner of the Neste Oil Ra...Image via WikipediaΟ Petter Solberg έχει πάρει... φόρα στη σημερινή, πρώτη ημέρα του Ράλι Ακρόπολις καθώς κέρδισε και στην τρίτη, πιο δύσκολη, κατά τη γνώμη των περισσοτέρων πληρωμάτων, ειδική Διαδρομή, το Ελευθεροχώρι.
Ο Νορβηγός πρώην Παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ο ταχύτερος με χρόνο 11:20,6 ενώ προηγείται και στην γενική κατάταξη 27, 2 δευτερόλεπτα του Jari-Matti Latvala. Ο Φινλανδός οδηγός της Ford Abu Dhabi φαίνεται ότι στερήθηκε ταχύτητας στην τρίτη ΕΔ καθώς σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο (11:27,5).
Αντιθέτως, βελτίωση παρουσίασε η εργοστασιακή ομάδα της Citroen καθώς ο Sebastien Loeb ήταν δεύτερος στην ΕΔ, 3,9 δευτερόλεπτα, πιο αργός από τον Solberg. Πίσω από τον Γάλλο πολυπρωταθλητή ήταν ο συμπατριώτης του Sebatsien Ogier με χρόνο 11:26,8. Και οι δύο διατηρούν τις θέσεις τους στην γενική κατάταξη (τρίτος και τέταρτος, αντίστοιχα).
Τρίτος στην γενική παραμένει ο Mikko Hirvonen με Ford Fiesta RS WRC, ο οποίος έμεινε λίγο πίσω στο Ελευθεροχώρι, όντας πέμπτος (11:28,8). Αλλωστε, όπως είχε πει και ίδιος στο naftemporiki.gr, η συγκεκριμένη ΕΔ του είχε φανεί η δυσκολότερη του αγώνα.
Πίσω από τον Φινλανδό οδηγό της Ford Abu Dhabi, βρέθηκε ο Henning Solberg της M-Sport Stobart Ford World Rally Team με χρόνο 11:32,7. Η απόδοση του Νορβηγού τον ανέβασε μία θέση στην γενική κατάταξη καθώς βρίσκεται στην έβδομη.
Ο Mads Ostberg με Ford Fiesta RS WRC επίσης της ομάδας M-Sport Stobart Ford World Rally Team έχασε μία θέση σε σχέση με την προηγούμενη ΕΔ στο Ελευθεροχώρι (είναι έβδομος με χρόνο 11:41,8), αλλά παραμένει έκτος στην γενική κατάταξη. Αιτία ήταν κάποια πέτρα που χτύπησε ο Νορβηγός οδηγός με αποτέλεσμα ο κινητήρας από εκείνο το σημείο να χάσει δύναμη.
Χαμένος, μετά από Ελευθεροχώρι φαίνεται να είναι ένας ακόμη οδηγός της M-Sport Stobart Ford World Rally Team, ο Matthew Wilson, καθώς έχασε την έβδομη θέση στην γενική κατάταξη, αν και τερμάτισε όπως και στην προηγούμενη ΕΔ, όγδοος.
Ο Kimi Raikkonen τα πήγε καλύτερα σε αυτή τη ΕΔ, σημειώνοντας τον ένατο καλύτερο χρόνο 11:57,5 και διατηρεί την ίδια θέση στην γενική κατάταξη.
Την πρώτη δεκάδα τόσο στην ΕΔ όσο και στην κατάταξη ολοκληρώνει ο Ολλανδός Dennis Kuipers με Ford Fiesta RS WRC της ομάδας Ferm Powertools World Rally Team με χρόνο 12:11,3.
Ατυχοι ήταν Peter Van Merksteijn και Eddy Chevallier αφού βγήκαν από την ΕΔ με τον Βέλγο συνοδηγό να παραπονείται για πόνους στην πλάτη και να διακομισθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.
Μετά την έλευση του αυτοκινήτου με τον αριθμό 20, η ΕΔ μετατράπηκε σε απλή ώστε να μπει μέσα το ασθενοφόρο και να παραλάβει τον τραυματία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Ειδική Διαδρομή είχε κατακλυσθεί από κόσμο που παρότρυνε τους οδηγούς στην προσπάθειά τους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...