Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

MotoGP: Πέταξε "βόμβα" ο Ρόσι στη Βαλένθια


Ο Βαλεντίνο Ρόσι ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει στο MotoGP με διαφορετικό αρχιμηχανικό. Δεκατέσσερα χρόνια διαρκεί η συνεργασία του με τον θρυλικό Αυστραλό, Τζέρεμι Μπέρτζες.

"Χρειάζομαι μια νέα ώθηση για να ανεβάσω το επίπεδο μου", σχολίασε ο 34χρονος Ιταλός, ο οποίος φέτος και μετά την επιστροφή του στη Yamaha, έχει πάρει μόλις μια νίκη στο Άσεν και είναι αισθητά πιο αργός από τον Μάρκεθ, τον Λορένθο και τον Ντάνι Πεδρόσα.


Ο οδηγός από την Ταβούλια είπε πως ενημέρωσε τον 60χρονο Αυστραλό μόλις το πρωί. Σύμφωνα με το περιβάλλον του μίλησε με τους ανθρώπους της Yamaha στο Μοτέγκι, οι οποίοι εξέφρασαν την απορία τους.

Για ποιο λόγο η "απόλυση" ενός αρχιμηχανικού αποτελεί είδηση! Ο Μπέρτζες είναι ο πιο επιτυχημένος μηχανικός στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας. Έχει κατακτήσει τίτλους με τον Γουέιν Γκάρντνερ (1), τον Μικ Ντούχαν (5) και τον Ρόσι (7). Μετράει 158 νίκες στα 500cc και στο MotoGP.

Το χειμώνα του 2000 ο Ρόσι αρνούνταν να υπογράψει συμβόλαιο με τη Honda, αν δεν είχε αρχιμηχανικό τον Μπέρτζες. Το 2004 ο Μπέρτζες και ολόκληρη η ομάδα μηχανικών μετακινήθηκε στη Yamaha, το ίδιο συνέβη στη Ducati και ξανά πίσω στη Yamaha.

Ο Ρόσι δεν αποκάλυψε ποιος θα τον αντικαταστήσει. Ο Μπέρτζες δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια, αν και παλιότερα είχε δηλώσει πως θα αποχωρούσε μόλις εγκατέλειπε την ενεργό δράση ο "γιατρός", ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον των υπόλοιπων μηχανικών του Ρόσι.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...