Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

F1: Τρόπαιο για τον ταχύτερο!


Η Ολομέλεια της FIA σκέφτεται σοβαρά την υιοθέτηση ενός ακόμη τροπαίου μέσα στη χρονιά που να αφορά στον ταχύτερο οδηγό, αυτόν δηλαδή που θα πάρει τις περισσότερες pole position στη σεζόν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Strategy Group εξετάστηκε η ιδέα να βαθμολογείται η pole position. Σ’ αυτό αντέδρασαν κάποιοι αγωνιστικοί διευθυντές ομάδων και εναλλακτικά ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ πρότεινε τη δημιουργία ενός επάθλου «FIA Pole Man of the year in F1».


Το τρόπαιο θα δίνεται σ’ αυτόν που θα πετύχει τις περισσότερες pole μέσα στη χρονιά. Αν δυο οδηγοί έχουν ίσιο αριθμό pole, τότε θα μετρούν οι δεύτερες θέσεις, οι τρίτες και ούτε ο καθεξής. Αν υπάρξει απόλυτη ισοπαλία, η FIA  θα χρησιμοποιήσει ότι άλλο κριτήριο διαθέσιμο υπάρχει.

Πρόκειται για μια ακόμη μάχη που σίγουρα θα εξάψει το ενδιαφέρον των φιλάθλων και πιθανόν  θα ενισχύσει την απήχηση των κατατακτήριων δοκιμών.

Βέβαια σε μια ρηχή ανάγνωση το εν λόγω βραβείο είναι ένα ακόμη βραβείο για το Φέτελ, ο Γερμανός πρωταθλητής είναι ο κυρίαρχος στη μάχη της pole από το 2009 έως και σήμερα. Αν το εν λόγω τρόπαιο δίδονταν από το 2009 ο Φέτελ θα το έπαιρνε συνεχώς. Το 2009 έχει περισσότερες δεύτερες θέσεις από τους Χάμιλτον και Μπάτον που επίσης είχαν βρεθεί 4 φορές στην pole.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...