Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

F1: Θα εγχειριστεί ο Ράικονεν!

Ο Φινλανδός αποφάσισε να κάνει τώρα την εγχείρηση για ν' αντιμετωπίσει την κήλη που έχει στην πλάτη ώστε να μην επηρεαστεί καθόλου κατά τη φάση της προετοιμασίας του για το 2014 που θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Ferrari.


Ο Ράικονεν που αντιμετώπισε έντονο πρόβλημα μ' αυτό το θέμα στη Σιγκαπούρη πάσχει από το 2001 όταν χτύπησε σε δοκιμές στο Μανί Κουρ.  Στο Άμπου Ντάμπι ο Ράικονεν είχε μια σοβαρή διένεξη με την ομάδα όσον αφορά στα οικονομικά. Συγκεκριμένα ο Φινλανδός απείχε από τις υποχρεώσεις της ομάδας προς τον Τύπο την Πέμπτη ενόσω εξέταζε ακόμη και το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί στο Άμπου Ντάμπι. 

Τελικά πρυτάνευσε η λογική έτρεξε και οι ανακοινώσεις την Κυριακή και από τις δυο πλευρές ανέφεραν πως βρέθηκε η χρυσή τομή στο οικονομικό και τελικά ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 θα αγωνιστεί στα δυο τελευταία GP. Εν τέλει φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Θεωρούμε δεδομένο πως στην τελική απόφαση του 34χρονου Φινλανδού να κάνει τώρα την εγχείρηση έπαιξε ρόλο η ανακολουθία της ομάδας όσον αφορά στις υποσχέσεις της στα οικονομικά.

Όπως και να έχει η Lotus καλείται τώρα να αντικαταστήσει το Ράικονεν στους δυο τελευταίους αγώνες απεμπολώντας ουσιαστικά την όποια ελπίδα είχε για την διεκδίκηση της 2ης ή της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αν οι επιλογές της Βρετανικής ομάδας περιορίζονται στους Βαλεσί και Αμπρόζιο δύσκολα οι δυο άπειροι δοκιμαστές θα μπορέσουν να βαθμολογηθούν.

Ξεφεύγοντας από το πλαίσιο της Lotus, προβληματισμό και μόνο προκαλεί η εικόνα ενός παγκόσμιου πρωταθλητή που σταματά να αγωνίζεται πριν το τέλος του πρωταθλήματος γιατί δεν τον πληρώνει η ομάδα του. Μια ομάδα κορυφαία με νίκη φέτος στην Αυστραλία και αρκετές παρουσίες στο βάθρο. Αν το οικονομικό περιβάλλον της F1 δεν μπορεί να συντηρήσει μια ομάδα σαν τη Lotus, τότε προφανώς αυτό είναι θέμα γενικότερο προβληματισμού. Πέρα από το προφανές ότι η CVC "βγάζει" από το άθλημα περισσότερα λεφτά απ' ότι αυτό αντέχει σίγουρα υπάρχουν και άλλα θέματα προς ρύθμιση ώστε να μην επαναληφθεί μια τέτοια εικόνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...