Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Formula 1: H Lotus στο Μουτζέλο

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο Μπαχρέιν, οι ομάδες ετοιμάζονται για τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου που θα πραγματοποιηθούν στις 1-3 Μαΐου, στην πίστα του Μουτζέλο της Ιταλίας.

Στη συγκεκριμένη διαδικασία που προηγείται του Ισπανού GP στις 13 Μαΐου, οι ομάδες αναμένεται να δοκιμάζουν αρκετές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις τις οποίες έχουν ετοιμάσει και θα εφαρμόσουν στον επερχόμενο αγώνα.

Η Lotus είναι η πρώτη από τις ομάδες που ανακοίνωσε τη σειρά των πιλότων της και τις ημερομηνίες. Η είδηση έγκειται ότι την πρώτη ημέρα των δοκιμών, την Ε20 αναμένεται να οδηγήσει για πρώτη φορά ο Ζερόμ ντ’Αμπρόζιο. Ο Βέλγος πιλότος έχει αναλάβει χρέη τρίτου οδηγού στην ομάδα του Ενστοουν αφού δε μπόρεσει να βρει μία θέση πιλότου για το 2012. Να σημειωθεί ότι τα δύο τελευταία χρόνια (2010-11) αγωνιζόταν για λογαριασμό της Virgin.

Ο Βέλγος αναμένεται από σήμερα να ξεκινήσει να παίρνει μία πρώτη γεύση του μονοθέσιου της Lotus στον προσομοιωτή προτού βρεθεί στο κόκπιτ της μετά από μία εβδομάδα.

«Ανυπομονώ να επιστρέψω σε μονοθέσιο. Είναι πολύ δύσκολο να μη μπορείς να οδηγείς αρκετά. Όταν διάλεξα αυτό τον ρόλο με τη Lotus, ήταν γιατί γνώριζα ότι θα συμπεριλάμβανε και λίγη οδήγηση από το να υπάρχω απλά στην ομάδα. Θα γίνει επίσης και δουλειά στον προσομοιωτή, η οποία ξεκινά αυτή την εβδομάδα».

Ο Ντ’Αμπρόζιο τόνισε ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η πρόοδος που θα συντελεστεί κατά την διάρκεια της ημέρας παρά η δική του πρώτη επαφή με το μονοθέσιο.

«Δεν είναι μία ημέρα που θα αφορά εμένα, το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή δουλειά για την ομάδα. Είναι μία σημαντική ημέρα δοκιμών για την ομάδα, επομένως θα ακολουθήσω όποιο πρόγραμμα χρειαζόμαστε. Θα δοκιμάσω ότι χρειάζεται να γίνει».

Για την υπομονή του Βέλγου πιλότου έκανε λόγο και ο επικεφαλής της Lotus, Ερίκ Μπουγιέ.

«O Ζερόμ ήταν παρών υπομονετικά σε όλους τους αγώνες και υπήρξε ένας ευσυνείδητος και τακτικός επισκέπτης του Ενστοουν από τότε που ανακοινώθηκε ο τρίτος οδηγός μας. Είναι ξεκάθαρο ότι ανυπομονεί να βρεθεί πίσω από το τιμόνι και αυτό θα ήταν πολύτιμο για εμάς ως ομάδα αν του δινόταν η ευκαιρία. Του δώσαμε μία ολόκληρη ημέρα για να συνηθίσει την E20 και ανυπομονούμε να δεχθούμε τα σχόλια του από τη δοκιμή. Είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Μπαχρέιν, αλλά όπως πάντα θα πρέπει να συνεχίζουμε να πιέζουμε. Το Μουτζέλο θα μας δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικά νέα εξαρτήματα. Ετσι ελπίζουμε ότι θα κάνουμε κι άλλα βήματα εμπρός.

Πέραν του Βέλγου, την Ε20 αναμένεται να πάρει στα χέρια του ο Κίμι Ραικόνεν την δεύτερη ημέρα του Μαΐου και την Τρίτη ο Ρομάν Γκροσεάν, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...