Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Formula 1- Φέτελ: "Ευχαριστώ, σας αγαπώ" (video)

Μια τέτοια μέρα το 2010 ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατακτούσε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο στο εντυπωσιακό φινάλε του Άμπου Ντάμπι (video).


Σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια ο Σεμπάστιαν Φέτελ στέφθηκε για πρώτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής. Στον τελικό του Άμπου Ντάμπι ξεκίνησε από την pole position, γνωρίζοντας πως ήταν 15 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) και πέντε από τον τιμέιτ του, Μαρκ Γουέμπερ.

Κι αν ο Αυστραλός έμεινε εκτός νυμφώνα μετά την κακή εκκίνηση του, ο Αλόνσο έχασε υπερπολύτιμο χρόνο "κολλημένος" πίσω από τον Βιτάλι Πετρόφ και τερμάτισε 7ος.

Με το τέλος του αγώνα ο Φέτελ βρέθηκε για πρώτη φορά εκείνη τη χρονιά να οδηγεί τη βαθμολογία, κάτι που είχε να συμβεί από το 1976 και τον πρωταθλητή Τζέιμς Χαντ στην Ιαπωνία.

Ήταν 23 χρονών και 134 ημερών, ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της Φόρμουλα 1. Όπως είδαμε και αργότερα, επρόκειτο να καταρρίψει κι άλλα ρεκόρ.

Σε μια δυσάρεστη είδηση ο αγώνας στο Άμπου Ντάμπι ήταν ο τελευταίος για τον Ρόμπερτ Κουμπίτσα στη Φόρμουλα 1. Τον ερχόμενο Φεβρουάριο ο Πολωνός οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά σε ράλι στην Ιταλία.

Δείτε το video της αυστραλιανής τηλεόρασης:


Vettel The Champion (2010) by vivinamou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...