Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Επιβλητική νίκη του Rossi στο Assen



Ένας Valentino Rossi από τα παλιά ανέβηκε στη σέλα της Yamaha M1 στο Assen και στο τέλος του αγώνα χιλιάδες οπαδοί του παραληρούσαν από ενθουσιασμό όταν τον είδαν να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο MotoGP, ύστερα από σχεδόν 3 χρόνια.

Ο Rossi παρότι ξεκίνησε από την 4η θέση είχε πάρα πολύ καλό ρυθμό στον αγώνα και προσπερνώντας διαδοχικά όποιον βρήκε μπροστά του βρέθηκε στην πρώτη θέση ήδη από τους πρώτους γύρους του αγώνα.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα δεν ξανακοίταξε πίσω για να φτάσει στο τέλος σε μιαν εύκολη -όπως εξελίχθηκε- επικράτηση για να γευτεί ξανά τη χαρά της νίκης μετά το 2010.

Στη 2η θέση του αγώνα τερμάτισε ο Marc Marquez. Ο νεαρός Ισπανός, παρότι έτρεχε τραυματισμένος, στα πρώτα στάδια του αγώνα ακολούθησε τον Dani Pedrosa, που σε εκείνο το σημείο ήταν 2ος, και όταν είδε ότι μπορεί να περάσει έκανε την κίνησή του και πέρασε στη 2η θέση. Προς το τέλος χρειάστηκε να αμυνθεί -και το έκανε πολύ καλά- στην επίθεση του Cal Crutchlow για να ανέβει τελικά στο 2ο σκαλί του βάθρου.

Ένα πολύ καλό 3ήμερο είχε στο Assen ο Cal Cruchlow. Ο Βρετανός της Tech3 Yamaha είχε πάρει από την Παρασκευή την pole position και παρότι δεν έκανε καθόλου καλή εκκίνηση στη συνέχεια ανέβασε το ρυθμό του.

Αφού προς το τέλος πέρασε τον Pedrosa, έφτασε πίσω από τον Marc Marquez και έδειξε ότι θα μπορούσε ίσως να τον περάσει, ωστόσο δεν τα κατάφερε και γλιτώνοντας για ελάχιστα τη σύγκρουση με τον Ισπανό στον τελευταίο γύρο ανέβηκε για 3η φορά φέτος στο βάθρο.

Ο Dani Pedrosa δεν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και όσο προχωρούσε ο αγώνας έδειχνε να αδυνατεί να ακολουθήσει το ρυθμό των πρώτων. Ο Pedrosa βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα στους πρώτους γύρους αλλά όταν τον πέρασε ο Rossi δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει.

Στη συνέχεια είδε να τον προσπερνούν πρώτα ο Marquez και μετά ο Crutchlow για να τερματίσει τελικά στην 4η θέση.

Έναν Ηράκλειο άθλο εκτέλεσε ο Jorge Lorenzo, τερματίζοντας στην 5η θέση του αγώνα. Ο Ισπανός ήταν θεαματικά συγκινητικός, τρέχοντας στον αγώνα λίγες μόνο ώρες ύστερα από τη χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης του κατάγματος στην αριστερή κλείδα. Στο πρώτο μισό μάλιστα έμενε κοντά στους πρωτοπόρους, ωστόσο αργότερα ο πόνος τον λύγισε και τον ανάγκασε να τους αφήσει να απομακρυνθούν.

Η 5η θέση ωστόσο είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, που σε συνδυασμό με την 4η θέση του Pedrosa τον αφήνει μόλις 9 βαθμούς πίσω από τον Ισπανό της Honda στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Πιο πίσω ακολούθησαν οι Stefan Bradl και Alvaro Bautista, με τον Ισπανό να δίνει μάχη σε όλο τον αγώνα με τον Aleix Espargaro. Ο Espargaro ήταν και ο πρώτος αναβάτης CRT μοτοσικλέτας, τερματίζοντας στην 8η θέση και εντυπωσιάζοντας για άλλη μία φορά.

Ο επόμενος αγώνας του MotoGP θα διεξαχθεί στο Sachsenring το 3ήμερο 12-14 Ιουλίου.

ΠΗΓΗ:msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...