Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Επικεφαλής στο GP3 ο Έλληνας



Πρωτοπόρος της βαθμολογίας του GP3 Series φεύγει από τη Βαλένθια ο Ευτύχιος Έλληνας.Μία έκτη και μία τέταρτη θέση στο σιρκουί Ρικάρντο Τόρμο, τον έφεραν στους 55 πόντους, τέσσερις περισσότερους από τον Κόνορ Ντάλι.
Ο 21 ετών Αμερικανός πήρε τη μέγιστη συγκομιδή των 29 βαθμών παίρνοντας pole (εκμεταλλευόμενος τη κόκκινη σημαία λίγο πριν το τέλος των κατατακτήριων), νίκη και σημειώνοντας τον καλύτερο γύρο στον πρώτο αγώνα.

Την ίδια ώρα ο Ευτύχιος, είχε επεισοδιακές κατατακτήριες, με έξοδο στην αμμοπαγίδα και τελικά εκκίνησε έβδομος. Στον αγώνα κατάφερε να κερδίσει μία θέση και αυτό του χάρισε οκτώ βαθμούς. Έχασε όμως προσωρινά τη πρωτοπορία στη κατάταξη.

Ευτυχώς, μόνο για 24 ώρες! Στον δεύτερο αγώνα, εκκίνησε τρίτος και παρότι έχασε μία θέση από τον Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, η τέταρτη θέση του έδωσε άλλους οκτώ πόντους και τον επανέφερε μπροστά από τον Ντάλι που αρκέστηκε στην όγδοη θέση.

«Πήρα αρκετούς βαθμούς και ουσιαστικά τα μέγιστα από ένα μέτριο για εμένα Σαββατοκύριακο. Εξακολουθώ να προηγούμαι στη βαθμολογία του πρωταθλήματος», ανέφερε στη προσωπική του σελίδα ο Ελληνοκύπριος οδηγός της Marussia Manor.

Εκτός βαθμών έμεινε ο Άλεξ Φοντάνα. Πλήρωσε τις κακές κατατακτήριες που τον τοποθέτησαν στην ενδέκατη θέση της εκκίνησης του πρώτου αγώνα. Άτυχος, είδε στην εκκίνηση τα προπορευόμενα μονοθέσια να συγκρούονται και παρότι κατάφερε να συνεχίσει χωρίς προβλήματα, είχε πέσει στην εικοστή θέση!

Με αντεπίθεση διαρκείας και πολλά εντυπωσιακά προσπεράσματα, τερμάτισε τελικά 14ος. Από αυτή τη θέση εκκίνησε στον δεύτερο αγώνα (η αντιστροφή του grid αφορά μόνο στους πρώτους 8). Ανέβηκε μέχρι τη δέκατη θέση αλλά τελικά τερμάτισε ενδέκατος καθώς η απόδοση των ελαστικών του έπεσε στο φινάλε του αγώνα.

«Ήδη η προσοχή μου έχει στραφεί στο Silverstone, όπου θα μονομαχήσω και πάλι για μία θέση ψηλά. Φεύγω αύριο από τη Βαλένθια, με προορισμό τη Φρανκφούρτη. Τις επόμενες δύο μέρες, θα τις περάσω στο Χοκενχάιμ, στο Lotus F1 iRace Professional meeting», δήλωσε ο γεννημένος στη Ρόδο οδηγός.

Επόμενος γύρος του πρωταθλήματος, στο Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας, παράλληλα με το Grand Prix της Formula 1, στις 28-30 Ιουνίου.
newsauto.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...