Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Formula 1: Πολ ποζίσιον ο Φέτελ στον Καναδά

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση αύριο τον αγώνα στο GP του Καναδά. 

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ο ταχύτερος όλων στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Μόντρεαλ, αφήνοντας πίσω του τους Λιούις Χάμιλτον και Βάλτερι Μπότας.

Ηταν η τρίτη φετινή πολ ποζίσιον και τρίτη συνεχόμενη στον Καναδά για τον Φέτελ σε μια διαδικασία που ο καιρός έκανε πάλι τα δικά του παιχνίδια. Στην ουσία οι χρόνοι των πιλότων που συμμετείχαν στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών ήταν αυτοί που πέτυχαν στα πέντε πρώτα λεπτά ή καλύτερα κατά το πρώτο χρονομετρημένο πέρασμά τους. Κανένας πιλότος δε μπόρεσε στο τέλος να βελτιώσει την επίδοσή του αφού η βροχή που έπεφτε στο πίσω μέρος της πίστας Ζιλ Βιλνέβ δεν επέτρεπε την επίτευξη μιας καλύτερης επίδοσης στο τέλος, ως είθισται στις κατατακτήριες.

Ετσι, ο Φέτελ με χρόνο 1:25.425 και τα ενδιάμεσα ελαστικά, κατάφερε να κερδίσει την πολ ποζίσιον, έχοντας πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον. Θα έχει ενδιαφέρον αύριο να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι δύο τους στην πρώτη στροφή της πίστας αμέσως μετά την εκκίνηση.

Από κοντά και ο Βάλτερι Μπότας. Ο νεαρός Φινλανδός ήταν η έκπληξη των σημερινών κατατακτήριων καθώς κατάφερε όχι μόνο να μπει στη δεκάδα για πρώτη φορά στην καριέρα του, αλλά να ανέβει και στην τρίτη θέση. Επίδοση που είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής, στην παρουσία του στην F1. Ηδη, από τη δεύτερη περίοδο είχε δείξει ότι σήμερα θα τα πήγαινε εξαιρετικά καλά. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο teammate του και πιο έμπειρος, Παστόρ Μαλντονάντο έμεινε μόλις 13ος.

Ο Νίκο Ρόζμπεργκ προσπάθησε στην τελευταία του προσπάθεια να πάρει την πολ ποζίσιον, αλλά δεν τα κατάφερε και αρκέστηκε στην τέταρτη θέση. Ο Γερμανός ήταν ταχύτερος του Φέτελ στο πρώτο κομμάτι της πίστας, αλλά λόγω της βροχής που έπεφτε στο πίσω μέρος της, άργησε λίγο και έτσι δε σημείωσε χρόνο καλύτερο του Γερμανού.

Μέχρι το τέλος της δεύτερης περιόδου ο Μαρκ Γουέμπερ ήταν πρώτος, αλλά στην τρίτη και πιο καθοριστική δεν ακολούθησε τον ίδιο ρυθμό με αποτέλεσμα να ξεκινήσει αύριο τον αγώνα πέμπτος.

Για μία ακόμη φορά η Ferrari δεν τα πήγε καλά σε κατατακτήριες δοκιμές και θα αναγκαστεί να εκκινήσει από χαμηλά. Ο Φερνάντο Αλόνσο έμεινε μόλις έκτος ενώ ο Φελίπε Μάσα 16ος. Ο Βραζιλιάνος έγινε η αιτία να βγει η κόκκινη σημαία 1 λεπτό και 59 δευτ. πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου, όταν είχε μία έξοδο. Εχασε τον έλεγχο της F138 στη στροφή τρία και έπεσε με το πλάι πάνω στον τοίχο, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο μονοθέσιο του. Ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα, αλλά να θυμίσουμε ότι ήδη αναρρώνει από πόνους στον αυχένα, λόγω δύο παρόμοιων εξόδων στο GP του Μονακό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι λόγω της ζημιάς που προκλήθηκε στο μονοθέσιο του από τον αγώνα στους δρόμους του πριγκιπάτου, εδώ έτρεχε με νέο σασί.

Οι άνθρωποι της Toro Rosso θα μπορούν να... τρίβουν τα χέρια τους καθώς είδαν και τις δύο STR9 να περνούν στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά φέτος. Ο Ζαν-Ερίκ Βερνιέ τα πήγε καλύτερα από τον Ντανιέλ Ρικιάρντο αφού αύριο θα ξεκινήσει τον αγώνα από την έβδομη, αφήνοντας τον Αυστραλό δέκατο.

Ανάμεσά τους οι Αντριαν Σούτιλ με τη Force India και Κίμι Ραϊκόνεν με τη Lotus. Αμφότεροι εκπροσώπησαν τις ομάδες τους όσο καλύτερα μπορούσαν τη στιγμή που οι teammates τους έμειναν πολύ πίσω. Ο Πολ ντι Ρέστα αποκλείστηκε από τη δεύτερη περίοδο καθώς έχασε στα τελευταία λεπτά τη μάχη που έδινε με τον Εστεμπάν Γκουτιέρεζ. Ετσι ο σκωτζέζος πιλότος κατέληξε μόλις 17ος.

Ο Ρομάν Γκροσεάν έπεσε θύμα της κίνησης στην πίστα τα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να βελτιώσει τον χρόνο του και να βρεθεί μόλις 19ος. Πολύ κακή επίδοση για τον Γάλλο.

Η απογοήτευση ήταν διάχυτη και στα πιτς της McLaren που δεν κατάφερε να περάσει στην πρώτη δεκάδα. Ο Τζένσον Μπάτον δεν πρόλαβε να σημειώσει μια καλή επίδοση με την επανεκκίνηση της δεύτερης περιόδου των κατατακτήριων, έπειτα από το ατύχημα του Μάσα. Ετσι,ο Βρετανός έμεινε 14ος με τον Πέρεθ να τα πηγαίνει για μία ακόμη φορά καλύτερα και να ξεκινά αύριο τον αγώνα 12ος.

Εκτός της πρώτης δεκάδα έμεινε πάλι την τελευταία στιγμή ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με τη Sauber, έχοντας τον ενδέκατο καλύτερο χρόνο, τη στιγμή που ο Εστεμπάν Γκουτιέρεζ ήταν 15ος.

Στη μάχη των «αδυνάτων» ο Πικ ήταν καλύτερος όλων, πετυχαίνοντας τον 18ο χρόνο, όταν ο Μπιανκί, Τσίλτον και Βαν Ντερ Γκάρντε έμειναν 20ός, 21ος και 22ος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο καιρός και βροχή χάλασαν τα σχέδια των ομάδων και τις προσπάθειες των πιλότων. Τα ενδιάμεσα ελαστικών είχαν την τιμητική τους, τη στιγμή που οι προβλέψεις αύριο κάνουν λόγω για στεγνές συνθήκες.

Η εκκίνηση του αγώνα αύριο θα δοθεί στις 21:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...