Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η Citroen στο WTCC με τον Loeb

Όταν από πέρυσι είχε ανακοινωθεί ότι ο Sebastien Loeb δεν θα ακολουθήσει πλήρες πρόγραμμα στο WRC, από τη Citroen γνωστοποιήθηκε η πρόθεση να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τουρισμού (WTCC) με ηγέτη -ποιον άλλο- τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή ράλι.

Η πρόθεση αυτή έγινε πραγματικότητα και, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, η Citroen θα ξεκινήσει από το 2014 να συμμετέχει στο WTCC. Ο Loeb θα οδηγεί φυσικά το αυτοκίνητο στις πίστες που θα επισκέπτεται το πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση της Citroen αναφέρει: «Οι αγώνες είναι γραμμένοι στο DNA της Citroen αλλά υπάρχουν σε πολλές μορφές. Ύστερα από την κυριαρχία σε αγώνες σε δρόμο σε όλο τον κόσμο για πάνω από 20 χρόνια, είναι τώρα έτοιμη να στρέψει την προσοχή της στους αγώνες πίστας, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (FIA WTCC) από το 2014 και έπειτα. Αυτή θα είναι μια νένα πρόκληση τόσο για τη Citroen όσο και για τον Sebastien Loeb, ο οποίος θα οδηγεί ένα από τα αυτοκίνητα που θα τρέξουν στο πρωτάθλημα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citroen, Frederic Banzet, δήλωσε: «Η Citroen Racing τους προηγούμενους μήνες εξέτασε με κάθε λεπτομέρεια την πιθανότητα να συνεχίσει με αυτό το πρόγραμμα. Το WTCC βασίζεται σε στοιχεία που είναι μεγάλης σημασίας για τη Citroen: ευρεία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, κανονισμούς που κρατούν χαμηλά τις δαπάνες και ένα γνήσια παγκόσμιο αγωνιστικό πρόγραμμα. Η εμπλοκή μας θα μας βοηθήσει να προωθήσουμε τη μάρκα σε πολλά υποσχόμενες αγορές όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Νότιος Αμερική».

ΠΗΓΗ: msfree.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...