Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Τιμωρία σε Grosjean και Ferrari

Formula One 2009 Rd.15 Japanese GP: Romain Gro...
Formula One: Romain Grosjean  (Photo credit: Wikipedia)
Το Grand Prix Ουγγαρίας ήταν ένας αγώνας με αρκετά συμβάντα, κάτι που σημαίνει ότι οι αγωνοδίκες είχαν αρκετή δουλειά και κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του. Ο Romain Grosjean τους απασχόλησε περισσότερο από όλους, καθώς εκτός από την ποινή διέλευσης που του επέβαλαν στον αγώνα επειδή κατά την προσπέραση στον Massa βγήκε εκτός πίστας, εξέτασαν και τη σύγκρουσή του με τον Jenson Button.

Και σε αυτήν την περίπτωση έκριναν ότι υπαίτιος είναι ο Γάλλος και αποφάσισαν να τον τιμωρήσουν με πρόσθεση 20 δευτερολέπτων στο συνολικό του χρόνο.

Με αυτήν την ποινή ωστόσο ο Grosjean δεν χάνει την 6η θέση, καθώς ο Button, που τερμάτισε στην 7η θέση, απείχε λίγο πάνω από 21 δευτερόλεπτα.

Ένα άλλο θέμα που κλήθηκαν να εξετάσουν οι αγωνοδίκες αφορούσε τον Fernando Alonso. Ο Τεχνικός Έφορος της FIA, Lo Bauer, ανάφερε στους αγωνοδίκες ότι ο οδηγός της Ferrari σε τρεις περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα χρησιμοποίησε το DRS, ενώ το προπορευόμενο μονοθέσιο απείχε περισσότερο από 1 δευτερόλεπτο, κάτι που απαγορεύεται σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Θεωρητικά, η χρήση του DRS δεν είναι εφικτή όταν το προπορευόμενο μονοθέσιο απέχει πάνω από 1 δευτερόλεπτο και η εξέταση μετά τον αγώνα έδειξε ότι το λάθος ήταν της Ferrari.

Στην ιταλική ομάδα δεν άλλαξαν τις ρυθμίσεις του DRS για τον αγώνα και τις άφησαν όπως ήταν σε ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές. Έτσι, ο Alonso έβλεπε το σήμα ότι μπορούσε να χρησιμοποιήσει το DRS και το έκανε σε τρεις περιπτώσεις, μέχρι να ανακαλύψουν το σφάλμα από την ομάδα και να πουν στον οδηγό τους να το χρησιμοποιεί μόνο όταν του λένε εκείνοι ότι μπορεί να το κάνει.

Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι το πλεονέκτημα που μπορεί να απόκτησε ο Alonso δεν ήταν σημαντικό και αποφάσισαν να τιμωρήσουν τη Ferrar  με πρόστιμο 15.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ο Ισπανός διατηρεί την 5η θέση στον αγώνα της Βουδαπέστης.

ΠΗΓΗ: msfree.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...