Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ουγγρικό GP! Μεγάλη μέρα για τον Χάμιλτον. H ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ουγγρικό GP! Μεγάλη μέρα για τον Χάμιλτον. Η πρώτη του νίκη με την Mercedes. Η πρώτη του νίκη φέτος...

Ο Λιούις Χάμιλτον χρειάστηκε να φτάσει στον δέκατο αγώνα για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη με τη Mercedes, καθώς είδε πρώτος την καρό σημαία στην Ουγγαρία. Δεύτερος ο Κίμι Ραϊκόνεν, τρίτος ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Σε μια πίστα, όπως το Ουγγάρορινγκ, όπου είναι δύσκολο να προσπεράσεις, η στρατηγική των πιτ στοπ έπαιξε μεγάλο ρόλο. Η Mercedes δεν έκανε λάθος και ο Λιούις Χάμιλτον δεν είχε πρόβλημα να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη με τη γερμανική ομάδα, αφού χρειάστηκε δέκα αγώνες για να το πράξει αυτό.

Ο Βρετανός εκκίνησε από την pole position, παρέμεινε πρώτος από την αρχή του αγώνα και με τη στρατηγική της ομάδας του έφτασε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Πίσω του τερμάτισε ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος επωφελήθηκε από τη στρατηγική τους ενός πιτ στοπ λιγότερου. O Iceman έδωσε τις μάχες του και δε ρίσκαρε, όπως έκανε ο Ρομάν Γκροζάν, βλέποντας την καρό σημαία από τη δεύτερη θέση.

Τρίτος τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που θα μπορούσε να βρεθεί ακόμα πιο πίσω, καθώς έχανε αρκετές θέσεις στα πιτ στοπ της Red Bull, ενώ μετά τα δυο πρώτα είχε να αντιμετωπίσει τον Τζένσον Μπάτον. Ακολούθησε ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος καθυστέρησε να μπει στα πιτς για τελευταία φορά, με τον Φερνάντο Αλόνσο να περιορίζεται στην πέμπτη θέση.

Ο Ισπανός δεν κατέστη δυνατόν να κάνει κάτι παραπάνω, καθώς δε βρέθηκε σε καμία περίπτωση σε θέση να μπορεί να κάνει κάποια προσπέραση, κάτι που ήταν ήδη δύσκολο. Σειρά πήρε ο Γκροζάν, που όπως προαναφέραμε πήρε μεγάλο ρίσκο δυο φορές και τη μια το πλήρωσε με ποινή διέλευσης.

Έβδομος είδε την καρό σημαία ο Μπάτον, με τους Φελίπε Μάσα, Σέρχιο Πέρεζ και Παστόρ Μαλντονάντο να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Τέλος, τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Πολ ντι Ρέστα, Νίκο Ρόζμπεργκ, Βαλτέρι Μπότας, Εστεμπάν Γκουτιέρεζ και Άντριαν Σούτιλ.


H ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...