Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

F1: Οι γερμανικές αρχές κατηγορούν τον Έκλστοουν για δωροδοκία

Κατηγορίες εναντίον του εμπορικού διευθυντή της Φόρμουλα Ένα, Μπέρνι Έκλστοουν, απαγγέλθηκαν στη Γερμανία για μία υπόθεση που σχετίζεται με... την πώληση εμπορικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος πριν από οκτώ χρόνια, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος Τύπου δικαστηρίου του Μονάχου.

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος, Μαργκαρέτε Νέτσελ, «του επιδόθηκε το κατηγορητήριο». Ο 82άχρονος Βρετανός κατηγορείται για δωροδοκία και αθέτηση πίστης και πλέον απομένει να διερευνηθεί εάν ο Έκλστοουν δωροδόκησε τον Γερμανό τραπεζίτη, Μπερντ Γκριμπκόφσκι, στο πλαίσιο συμφωνίας για την πώληση εμπορικών δικαιωμάτων της Φόρμουλα Ένα. Ο Γκριμπκόφσκι έχει ήδη καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 8,5 ετών, επειδή έλαβε 44 εκατομμύρια ευρώ από τον Έκλστοουν και ήταν θέμα χρόνου οι γερμανικές αρχές να στραφούν και κατά του Βρετανού δισεκατομμυριούχου. Ο Έκλστοουν αρνείται ότι δωροδόκησε τον Γκριμπκόφσκι, ισχυριζόμενος ότι ο τελευταίος τον εκβίασε για να λάβει το συγκεκριμένο ποσό. Ο Γκριμπκόφσκι εργαζόταν στη γερμανική τράπεζα BayernLB, η οποία για ένα διάστημα κατείχε μέρος των εμπορικών δικαιωμάτων της Φόρμουλα Ένα μετά από τη χρεοκοπία της "αυτοκρατορίας" των ΜΜΕ του Λέο Κιρχ.

Από την πλευρά του, ο Έκλστοουν αρνήθηκε τις εναντίον του κατηγορίες και δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό του. «Έχω μόλις μιλήσει με τους δικηγόρους μου και έχουν λάβει το κατηγορητήριο. Αυτό μεταφράζεται στα αγγλικά. Θα προστατευθούμε από αυτό με τον κατάλληλο τρόπο. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα υπόθεση. Είναι κρίμα που συνέβη» τόνισε στους "Financial Times" και συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι κατηγορίες ήταν αναπόφευκτες: «Εάν κάποιος θέλει να σου κάνει μήνυση, μπορεί να σου κάνει και πρέπει να προστατευθείς».
e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...