Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Δοκιμές στην F1 με τη συμμετοχή και του Ευτύχιου Έλληνα

Μετά από καιρό είδαμε μία McLaren στη κορυφή των χρόνων, έστω κι αν αυτή η πρωτιά ήρθε στις δοκιμές του Σίλβερστοουν. Ένα τεστ που ξεκίνησε ως… τεστ νέων οδηγών αλλά τελικά περιλαμβάνει την «περιορισμένη» συμμετοχή των γνώριμων μονομάχων της Formula 1.

Η ημέρα είχε φυσικά και ελληνικό ενδιαφέρον αφού μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη του επαφή με την MR02 σε δοκιμές ευθείας στο αεροδρόμιο του Κεμπλ, ο Ευτύχιος Έλληνας, είχε την ευκαιρία να την οδηγήσει και σε κανονική πίστα. Ο 21χρονος οδήγησε μόνο το πρωί όπου ήταν όγδοος ανάμεσα στους έντεκα οδηγούς που μοιράστηκαν μαζί του το βρετανικό σιρκουί. «Χωρίς αμφιβολία, σήμερα ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής μου», δήλωσε περιχαρής ο Έλληνας.

Ως επί το πλείστον λοιπόν, έχουμε νέα, ανερχόμενα ταλέντα, όπως ο Κέβιν Μάγκνουσεν που σημείωσε τη καλύτερη επίδοση της ημέρας. Ο Δανός είναι γιος του πρώην πιλότου της F1, Γιαν Μάγκνουσεν, και αποτελεί μέλος της ακαδημίας νέων οδηγών της McLaren. Κάλυψε λοιπόν 100 γύρους στο σιρκουί του Σίλβερστοουν και με επίδοση 1.33.602, χάρισε μία σπάνια για τα φετινά δεδομένα πρωτιά στη βρετανική ομάδα.

Μετά τον σάλο που έγινε με τις κρυφές δοκιμές της Mercedes, η παγκόσμια ομοσπονδία επέτρεψε στις ομάδες να χρησιμοποιήσουν και τους επίσημους οδηγούς τους, ωστόσο μόνο για μία ημέρα (ή δύο μισές) και μόνο για να δοκιμάσουν τα νέα ελαστικά της Pirelli. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πωλ ντι Ρέστα οδήγησε το απόγευμα για λογαριασμό της Force India και σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...