Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Pole για Ρόσμπεργκ στο Μπαχρέιν


Back to back pole για τη Mercedes! Μετά την Κίνα και τον Λιούις Χάμιλτον, ο Νίκο Ρόσμπεργκ εξασφάλισε την πρώτη θέση στην εκκίνηση στο GP του Μπαχρέιν με ένα γρήγορο γύρο (1:32.30) με τη σκληρή γόμα, δίχως να καταφέρουν να απαντήσουν οι αντίπαλοι του.

Η Γερμανία "κλείδωσε" την πρώτη σειρά στην πίστα Σακχίρ για τον αγώνα της Κυριακής (21/4, 15.00) με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να φέρνει τη Red Bull στη δεύτερη θέση.

Η σεζόν ξεκινάει τώρα για τον Ρόσμπεργκ με τον Γερμανοφινλανδό να σχολιάζει "πραγματικά ήθελα να ξεκινήσω ξανά τη σεζόν. Ήταν δύσκολοι οι τρεις πρώτοι αγώνες. Σήμερα ήταν οι πρώτες πραγματικές κατατακτήριες για μένα. Είμαι OK για τον αγώνα αύριο. Σίγουρα ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός. Είναι δύσκολο να πω αν έχουμε αρκετό ρυθμό για να πάρουμε τον αγώνα αύριο, αλλά θα προσπαθήσουμε σκληρά για να νικήσουμε".

Ο Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) ήταν τρίτος και ενώ "εγκατέλειψε" την τελευταία προσπάθεια που είχε. Τον τέταρτο καλύτερο χρόνο πραγματοποίησε ο Λιούις Χάμιλτον, όμως δεν θα τη χαρεί γιατί θα πέσει 9ος στην εκκίνηση μετά την ποινή θέσεων για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων στο FP3.

Το ίδιο ισχύει και για τον πέμπτο Μαρκ Γουέμπερ (Red Bull), ο οποίος εκτίει και ο ίδιος τιμωρία από τον προηγούμενο αγώνα και θα εκκινήσει έβδομος.

Έτσι τη θέση δίπλα στον Αλόνσο θα πάρει ο τιμέιτ του, Φελίπε Μάσα. Εξαιρετικό απόγευμα και για τη Force India που είχε δύο οδηγούς στο Q3 με τον 7ο Πολ Ντι Ρέστα (σ.σ. θα εκκινήσει 5ος) και τον 8ο Έιντριαν Σούτιλ.

Την 10άδα έκλεισαν ο Κίμι Ράικονεν (Lotus) και ο Τζένσον Μπάτον (McLaren).

Η σειρά εκκίνησης: 1.Ρόσμπεργκ, 2.Φέτελ, 3.Αλόνσο, 4.Μάσα, 5.Ντι Ρέστα, 6.Σούτιλ, 7.Γουέμπερ, 8.Ράικονεν, 9.Χάμιλτον, 10.Μπάτον, 11.Γκροζάν, 12.Πέρες, 13.Ρικιάρντο, 14.Χούλκενμπεργκ, 15.Μπότας, 16.Βερν, 17.Μαλντονάντο, 18.Πικ, 19.Μπιάνκι, 20.Φαν ντερ Γκάρντε, 21.Τσίλτον, 22.Γκουτιέρες (σ.σ. είχε τιμωρηθεί με ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...