Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Formula 1: Δύσκολη χρονιά περιμένει ο Φέτελ

Απολύτως προσγειωμένος εμφανίζεται ο Σεμπάστιαν Φέτελ μετά τη νίκη του στο Μπαχρέιν.

Ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής που πανηγύρισε στην πίστα του Σακχίρ την πρώτη καρό σημαία για το 2012, θεωρεί ότι η νίκη αυτή δεν προεξοφλεί κάτι αφού το φετινό πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και είναι άκρως απρόβλεπτο.

Ο Γερμανός πιλότος με την πρώτη θέση στο Μπαχρέιν κατάφερε να περάσει στην κορυφή της γενικής κατάταξης των οδηγών ενώ παράλληλα χάρισε και στην ομάδα του την παρθενική της φετινή νίκη. Ο Φέτελ αναζητούσε ένα θετικό αποτέλεσμα εδώ και τέσσερα GP σε μία χρονιά που όπως φαίνεται η ομάδα του και ο ίδιος θα έχουν έντονο ανταγωνισμό από τις McLaren, Mercedes και Lotus.

«Είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά, τα μονοθέσια είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο και οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά την Κυριακή. Πιστεύω ότι ξεκινήσαμε τη χρονιά θεωρώντας ότι οι McLaren έχουν λίγο ταχύτερα μονοθέσια, αλλά είδαμε ότι την Κυριακή η εικόνα μπορεί να είναι διαφορετική. Εξακολουθώ ωστόσο να πιστεύω ότι έχουν ένα από τα πιο δυνατά πακέτα.

Χρειάζεται όμως να γίνουν όλα σωστά. Χρειάζεται να έχεις τα κατάλληλα ελαστικά, να τα μεταχειρίζεσαι σωστά και να βρεις το κατάλληλο στήσιμο καθόλη την διάρκεια του διημέρου. Επομένως χρειάζεται να προσέξεις αρκετά στοιχεία», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, οποίος τόνισε ότι η επιλογή του να τρέξει με τις νέες εξατμίσεις στο Μπαχρέιν και όχι στην Κίνα, αποδείχθηκε ωφέλιμη.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε εδώ. Δεν είμαστε ακόμη σίγουροι για το πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε. Πιστεύω ότι η Κίνα ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς ώστε να καταλάβουμε τις αδυναμίες του μονοθέσιου λίγο περισσότερο, συμμετέχοντας με δύο διαφορετικά πακέτα. Εδώ επικεντρωθήκαμε στο νέο πακέτο και το βελτιώσαμε».

Για την ιστορία στην Κίνα ο Φέτελ χρησιμοποίησε τις παλιές εξατμίσεις ενώ ο Γουέμπερ τις νέες. Ολες οι πληροφορίες που εξήγαγε η περυσινή παγκόσμια πρωταθλήτρια από το μονοθέσιο του Αυστραλού τις εφήρμοσε στο Μπαχρέιν και στις δύο RB8 με αποτέλεσμα να είναι πιο ανταγωνιστικές.

«Είμαι πολύ χαρούμενος προς το παρόν. Δεν δε ενδιαφέρει πραγματικά τι θα γίνει στον επόμενο αγώνα, τουλάχιστον όχι σήμερα. Πιστεύω ότι περάσουμε καλά τώρα και θα πιέσουμε ακόμη περισσότερο ώστε να βρεθούμε και πάλι εδώ στον επόμενο αγώνα».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...