Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Διαδηλώσεις στο Μπαχρέιν ενόψει Φόρμουλα 1

Περίπου 100.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης φέρονται πως συγκεντρώθηκαν στην πόλη Μπουντάια του Μπαχρέιν την Παρασκευή, 20 Απριλίου, απαιτώντας τον τερματισμό της καταστολής των αντικυβερνητικών διαμαρτυριών στη χώρα.

Η διαδήλωση έγινε με την άδεια των αρχών παρά τις οδομαχίες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορα σιιτικά χωριά.

Η διαδήλωση γίνεται δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Gran Prix της Φόρμουλα 1 και οργανώθηκε από τη λαοφιλή αντιπολιτευόμενη οργάνωση αλ-Γουεφάκ, που κατά καιρούς έχει συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τη βασιλική οικογένεια για πιθανή συμμετοχή της στην κυβέρνηση.

Η αστυνομία αρχικά δεν αντέδρασε στην ειρηνική συνάθροιση των διαδηλωτών, αλλά όταν μία ομάδα 100 διαμαρτυρόμενων προσπάθησε να πλησιάσει τη Μαργαριταρένια Διασταύρωση, επίκεντρο των περσινών φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων, τους απώθησαν χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Νωρίτερα, ο πρίγκιπας-διάδοχος Σαλμάν μπιν Χαμάντ σχολίασε ότι μολονότι το Μπαχρέιν «δεν είναι τέλειο», τυχόν ακύρωση του αγώνα θα χρησίμευε μονάχα στο να «ενισχύσει τους εξτρεμιστές», προσθέτοντας πως το Gran Prix είναι «δύναμη για το καλό».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Φόρμουλα 1, Μπέρνι Εκελστόουν, γνωμοδότησε ότι οι διαδηλώσεις δεν αφορούν τον αγώνα: «Εάν οι άνθρωποι έχουν κάποιο παράπονο σχετικά με κάτι άλλο, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την Φ1», δήλωσε, λακωνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...