Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

WRC: Δοκιμάζει Ford o Σόλμπεργκ

English: Logo of the World Rally Championship.
Image via Wikipedia
Ο Πέτερ Σόλμπεργκ θα βρεθεί αυτή την Πέμπτη στο μπάκετ ενός Fiesta RS με την προοπτική να ενταχθεί στο δυναμικό της Ford και να αποτελέσει τον δεύτερο οδηγό δίπλα στον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα για το 2012. Αν οι δοκιμές κριθούν επιτυχημένες και οι χρόνοι του γρήγοροι, τότε είναι πολύ πιθανό ο 37χρονος πλέον οδηγός να επιστρέψει στην Ford μετά από 11 χρόνια. H τελευταία φορά ήταν στα μέσα του 2000 όταν άφησε την ομάδα του Μάλκομ Γουίλσον για τη Subaru με την οποία κατέκτησε το 2003 τον πρώτο του και μοναδικό παγκόσμιο τίτλο.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την προσεχή Δευτέρα από την ομάδα της Ford ενώ οι συζητήσεις για την επιστροφή του Σόλμπεργκ θα ολοκληρωθούν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Για την ιστορία ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής φέτος έτρεχε με τη δική του ιδιωτική ομάδα (με την υποστήριξη της Citroen) και παρά τα προβλήματα, κυρίως οικονομικά που είχε, κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση της κατάταξης στους οδηγούς, έχοντας 110 βαθμούς.

Πριν τις δοκιμές με τη Ford, είχε έρθει σε επαφή με την Volkswagen, η οποία θα ενταχθεί στο WRC από το 2013, αλλά τελικά η γερμανική εταιρεία επέλεξε να συνεργαστεί με τον Σεμπαστιέν Οζιέ. να θυμίσουμε ότι ο Γάλλος απομακρύνθηκε από την Citroen για χάρη του Μίκο Χίρβονεν.

Με την φυγή του Φινλανδού για την Citroen, «χήρεψε» έτσι η μία θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Ford, την οποία διεκδικεί ο Σόλπμεργκ. Αυτή είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Νορβηγό να επιστρέψει σε μια εργοστασιακή ομάδα, διεκδικώντας και πάλι τον τίτλο.

Προς το παρόν η Ford έχει ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα τις δοκιμές της με το μόνο σίγουρο οδηγό της για του χρόνου, τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα. Η προσπάθειά του ωστόσο έληξε άδοξα χθες καθώς είχε μια έξοδο, αφού γλίστρησε, χωρίς το αυτοκίνητο να πάθει κάποια ζημιά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...