Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Formula 1: Βέβαιος για τη δουλειά που γίνεται o Ντομενικάλι

Δεν θέλει η Ferrari να βρεθεί προ εκπλήξεως το 2012 και να επαναλάβει τα λάθη της φετινής χρονιάς. Για αυτό το λόγο, όπως δήλωσε ο αγωνιστικός της διευθυντής, Στέφανο Ντομενικάλι, έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προλάβει τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις. Στόχος είναι μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν να έχει ετοιμάσει ένα νέο μονοθέσιο που δεν θα παρουσιάσει προβλήματα και θα είναι αξιόπιστο.

Αν και το 2011 είχε ξεκινήσει με τις ίδιες περγαμηνές, στη συνέχεια φάνηκε ότι η 150 Ιtalia είχε προβλήματα και ήταν ένα σκαλοπάτι πιο κάτω από τις Red Bull και McLaren, αντίστοιχα.

Για να αποφευχθεί η επανάληψη αυτής της κατάστασης και το 2012, η ομάδα του Μαρανέλο προέβη σε μερικά, σημαντικά, όπως θεωρεί μέτρα, τα οποία θα αποφέρουν καρπούς.

«Το ένα σημείο που προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε ήταν από οργανωτικής πλευράς. Εχουμε κάνει σημαντικές αλλαγές και θα έχουμε κι άλλες στην έναρξη της χρονιάς», δήλωσε ο Στέφανο Ντομενικάλι κατά την διάρκεια συνάντησης με φανατικούς φίλους της Ιταλικής ομάδας.

«Δεύτερον, βέβαια θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε, με ταπεινή πάντα προσέγγιση, ότι δεν υποτιμούμε κανένα τομέα της εξέλιξης. Με τους νέους κανονισμούς δεν υπάρχει μεγάλη επίδραση σε αυτό που λέγεται blown diffuser (σ.σ. διαχύτης που τροφοδοτείται με καυσαέρια της εξάτμισης), επομένως θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι το μονοθέσιο, από γενικής απόψεως, είναι πολύ αποτελεσματικό και μπορεί να δημιουργήσει αεροδυναμικά παραγόμενη κάθετη δύναμη (downforce) διότι αυτό ήταν το κυριότερο πρόβλημα που είχαμε αυτή τη χρονιά.

Πρέπει να πω ότι χρειάζεται να είμαστε ρεαλιστές και πιστεύω στις επιλογές που έκανε το τεχνικό μας προσωπικό ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις μόλις ξεκινήσει η χρονιά.

Είμαι σίγουρος για τη δουλειά των ανθρώπων μας που βρίσκονται εδώ ημέρα και νύχτα διότι υπάρχει μεγάλη θέληση για τη θέση στην οποία θα πρέπει να είμαστε», δήλωσε ο Στέφανο Ντομενικάλι.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...