Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Formula 1: Συμβιβάζεται ως τρίτος οδηγός ο Σένα

O Μπρούνο Σένα δεν θέλει να αποχωρίσει από την Formula 1 και φαίνεται διατεθειμένος να αρκεστεί στη θέση του εφεδρικού οδηγού στη Renault, πίσω από τους Κίμι Ραικόνεν και Ρομάν Γκροσεάν.

Ο νεαρός Βραζιλιάνος πιλότος ήταν μεταξύ των ονομάτων που ακούγονταν για τη θέση του δεύτερου πιλότου στην ομάδα του Ενστοουν. Η ανακοίνωση, όμως πριν μερικές ημέρες του Γκροσεάν, του στέρησε οποιαδήποτε ελπίδα να βρεθεί το 2012 στο κόκπιτ της Renault, ή Lotus όπως θα ονομάζεται.

«Η θέση του τρίτου οδηγού θα έχει περίπου τον ίδιο ρόλο με αυτόν που είχαν συγκεκριμένοι άνθρωποι φέτος που οδηγούσαν τις Παρασκευές. Αυτό σου επιτρέπει να παραμένεις ενεργός και να ασχολείσαι με κάτι σχετικό με την ομάδα. Θα πρέπει να είναι με την σωστή ομάδα, αλλά θα μπορούσε να είναι και μια επιλογή. Υπάρχει αυτή προοπτική. Εξακολουθώ να έχω καλή σχέση με τους μηχανικούς και όλους στην ομάδα. Θα πρέπει όμως να συζητήσουμε κάποιους όρους και να δούμε τι άλλο υπάρχει στην αγορά», δήλωσε ο νεαρός Βραζιλιάνος.

Η αλήθεια είναι ότι ο Σένα θα ήθελε να βρίσκεται μέσα στις πίστες και να αγωνίζεται το 2012. Όμως οι επιλογές του έχουν μειωθεί κατά πολύ καθώς οι εναπομείνασες θέσεις στις ομάδες είναι πολύ λίγες.

Η Lotus (Renault) πάντως θεωρεί τον Βραζιλιάνο μια πολύ καλή επιλογή για την θέση του τρίτου οδηγού. Αυτό επεσήμανε, τουλάχιστον, ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Ερικ Μπουγιέ.

«Ο Μπρούνο θα ήταν μια επιλογή, αν δε βρει να οδηγήσει κάπου αλλού. Είναι πολύ καλός με τεχνικό υπόβαθρο και θα θέλαμε να δούμε πως θα μπορούσαμε να του δώσουμε χρόνο να τρέξει τις Παρασκευές. Θέλουμε όμως να το εξισορροπήσουμε λίγο αυτό στην ομάδα γιατί έχουμε δύο οδηγούς που είναι νέοι στους ισχύοντες κανονισμούς», δήλωσε ο Μπουγιέ.

Κάτι που κρίνεται λογικό καθώς ο Γκροσεάν είναι άπειρος και θα θέλει χρόνο για να εξοικειωθεί με το μονοθέσιο κατά την διάρκειας της χρονιάς. Αυτό ισχύει και για τον Κίμι Ραικόνεν, ο οποίος μπορεί μεν να είναι πρώην Παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά απέχει από την Formula 1 δύο χρόνια. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν επέλθει αλλαγές στο άθλημα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...