Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

F1: Oι ομάδες με κινητήρα Mercedes κυριαρχούν στις δοκιμές της Χερέθ (VIDEO)

Ο team-mate του νεαρού Δανού, ο Jenson Button, ήταν πρώτος στην αρχή της ημέρας και ο χρόνος του, 1’ 25” 030, έμεινε στην κορυφή μέχρι τα μέσα του απογεύματος.


Όμως μετά από τρεις κόκκινες σημαίες –που οφείλονταν στη Ferrari του Alonso, τη Red Bull του Ricciardo και τη Force India του Hulkenberg– o Lewis Hamilton πέρασε επικεφαλής με τη Mercedes στη λίστα των χρόνων.


Το 1’ 23” 952 του Βρετανού ήταν μέχρι τότε ο καλύτερος χρόνος της εβδομάδας, περνώντας εκείνον του Button από τη 2η ημέρα. Όμως μια ακόμη κόκκινη σημαία σταμάτησε πάλι κάθε δραστηριότητα αφού ο Adrian Sutil τράκαρε τη Sauber πριν τη Στροφή 7.

Μετά από μια πέμπτη διακοπή, όταν έμεινε η Toro Rosso του Jean-Eric Vergne, έμεναν ακόμα περίπου 40 λεπτά δοκιμών.

Ο Μagnussen, που είχε αντικαταστήσει τον Button μόλις δυόμιση ώρες πριν το τέλος, βγήκε στην πίστα με τα μεσαία Pirelli. Σημείωσε δύο χρόνους ικανούς να εκθρονίσουν τον Hamilton, με τον καλύτερο στο 1’ 23” 276.

H Williams συνέχισε τις καλές φετινές εμφανίσεις της, με τον Felipe Massa να πετυχαίνει ένα 1’ 23” 700 και να περνά και αυτός τον Hamilton.

Καθώς ο καλύτερος χρόνος του Alonso, νωρίς το απόγευμα με τα μεσαία Pirelli, ήταν μόνο 1’ 25” 495, οι πρώτοι τέσσερις στη λίστα των χρόνων είχαν όλοι κινητήρα Mercedes.

Η γερμανική φίρμα κάλυψε επίσης τα περισσότερα χιλιόμετρα, με τον Hamilton να συμπληρώνει 62 γύρους, και οι Button και Magnussen 92 συνολικά.

Η Force India δεν μπόρεσε να κάνει πολλούς γύρους καθώς ο Hulkenberg συμπλήρωσε μόνο 17 εν μέσω προβλημάτων, όμως στο τέλος κατάφερε να σημειώσει τον έκτο καλύτερο χρόνο.

Για μία ακόμη φορά οι ομάδες της Renault είχαν προβλήματα. Ο Ricciardo κατάφερε να κάνει μόλις 3 γύρους πριν η Red Bull μείνει ξανά, ενώ ο Robin Frijns δεν ολοκλήρωσε ούτε ένα χρονομετρημένο γύρο με την Caterham.

Μόνο ο Vergne χρονομετρήθηκε από τα μονοθέσια με κινητήρα Renault. To 1’ 29” 915 που πέτυχε ήταν με διαφορά ο καλύτερος χρόνος της Renault μέχρι στιγμής, όμως η Toro Rosso του ήταν η αιτία για δύο κόκκινες σημαίες και δεν συμπλήρωσε παρά 30 γύρους.

Πριν το ατύχημά του, ο Sutil είχε γράψει χιλιόμετρα για τη Sauber, αν και με αρκετά πιο αργό ρυθμό από τους πρωτοπόρους.

Το νέο μονοθέσιο της Marussia εμφανίστηκε για πρώτη φορά. Η ομάδα ήταν ικανοποιημένη που ο Max Chilton ολοκλήρωσε έναν επιτυχημένο γύρο εγκατάστασης, αλλά η MR03 δεν κατάφερε να κάνει χρονομετρημένο γύρο.

Οι χρόνοι την 3η ημέρα των δοκιμών εξέλιξης στη Jerez ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...