Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η Bild αναλύει τις εκδοχές για έξοδο του Μίκαελ Σουμάχερ από την καταστολή

Πληροφορίες για ενδεχόμενη έξοδο του Μίκαελ Σουμάχερ από το τεχνητό κώμα στο οποίο βρίσκεται από τις 29 Δεκεμβρίου, είδαν το φως της δημοσιότητας, έπειτα από αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild. Ο Γερμανός πιλότος της Formula 1 παραμένει σε καταστολή στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Γκρενόμπλ, μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις Γαλλικές Άλπεις. 


Εδώ και μερικές ημέρες δεν υπήξε επίσημη ιατρική ενημέρωση για την εξέλιξη της υγείας του και σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», αναφέρει ότι οι γιατροί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να βγάλουν τον Σουμάχερ από το τεχνητό κώμα, προκειμένου να διαπιστώσουν πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του. 


Μάλιστα, η «Bild» ζήτησε τη γνώμη του επικεφαλής της εντατικής μονάδας στην κλινική «Ασκληπιός» του Αμβούργου, Χάιντς Πέτερ Μέκε, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Όσο νωρίτερα σταματήσει να βρίσκεται σε κώμα, τόσο γρηγορότερα ο οργανισμός του θα ανακτήσει τη φυσιολογική λειτουργία του, όπως είναι η αναπνοή».

Από την άλλη, ο 59χρονος Αμερικάνος καθηγητής αναισθησιολογίας και μέχρι πρόσφατα επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Formula 1, Γκάρι Χάρστεϊν, ο οποίος παραμένει ενεργό μέλος της FIA, έδωσε μία διαφορετική διάσταση της υπόθεσης:

«Ο Σουμάχερ παραμένει σε καταστολή υπό την επήρεια αναισθητικών φαρμάκων. Ρεαλιστικά μιλώντας δεν μπορείς να το κάνεις αυτό σε έναν τραυματία χωρίς αναισθησία, γι' αυτό χρησιμοποιείται η καταστολή. Έτσι εξασφαλίζεται πως ο ασθενής δεν θα φτάσει στην υποθερμία. Εάν μάλιστα, η πίεση στο κρανίο συνεχίζει να αυξάνει, τότε η αναισθησία γίνεται πιο βαθιά. Αυτό έχει σαν στόχο την ελαχιστοποίηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου, ώστε όλη η προσδιδόμενη ενέργεια να αξιοποιηθεί στην ίαση και όχι στην λειτουργία. Τι επιφυλάσσει το μέλλον; Ο δρόμος είναι σίγουρα μακρύς, θα πάρει μήνες και το επόμενο κρίσιμο στάδιο για τον Σουμάχερ είναι η μείωση της αναισθησίας, όταν σταθεροποιηθεί η πίεση στο κρανίο».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...