Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

MotoGP: Νίκη για Πεντρόζα

Τη δεύτερη του φετινή νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέκτησε ο Ντάνι Πεντρόζα που πλέον έχει μπει δυνατά στην διεκδίκηση του τίτλου καθώς υπολείπεται του πρωτοπόρου Λορένθο μόλις 18 βαθμούς.
Ο Ισπανός είχε μάλλον έναν μοναχικό αγώνα μπροστά, ιδίως μετά την εγκατάλειψη του Σπις, με τον οποίο αρχικά διεκδίκησαν την πρώτη θέση, προσφέροντας θέαμα σε όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα. Τέσσεις γύρους μετά την εκκίνηση, ο Πεντρόζα έκανε την κίνησή του και πέρασε τον Τεξανό αναβάτη, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα.

Στη συνέχεια δεν είχε αντίπαλο με χρόνους ανά γύρο περίπου στο 1:39 αν και κατά τη μέση του αγώνα είχε μία δύσκολη στιγμή. Τελικά αποσόβησε την πτώση, κατάφερε να κρατηθεί και να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού, έχοντας διαφορά μεγαλύτερη από δέκα δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Λορένθο.

Στην ουσία θα έλεγε κανείς ότι η πρώτη τριάδα (Πεντρόζα, Λορένθο και Ντοβιτσιόζο) που ξεκίνησε τον αγώνα πέρασε την γραμμή του τερματισμού με την ίδια σειρά. Η δεύτερη θέση είναι θετική για τον Λορένθο καθώς τον διατηρεί στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ένα τριήμερο που ο Ισπανός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το στήσιμο της μοτοσικλέτας του.

Η επιλογή της μαλακής γόμας πίσω δεν του επέτρεψε να έχει μια καλή εκκίνηση, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω από τον Ντοβιτσιόζο. Στη συνέχεια όμως ο Ισπανός κατάφερε να ανεβάσει απόδοση και να φύγει από τις ΗΠΑ με τους πολύτιμους 20 βαθμούς της δεύτερης θέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...