Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

«Πρωτάθλημα Formula E» με ηλεκτρική ενέργεια από το 2014

Η Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) κατέληξε σε συμφωνία για την άδεια χρήσης των εμπορικών δικαιωμάτων του νέου Πρωταθλήματος FIA Formula E στην κοινοπραξία διεθνών επενδυτών Formula E Holdings Ltd (FEH).

Πρόκειται για το νέο πρωτάθλημα της FIA το οποίο χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα που κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Αντιπροσωπεύει ένα όραμα για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας στις επόμενες δεκαετίες.

Η FEH, ο νέος δικαιούχος, έχει έδρα το Λονδίνο με τον επιχειρηματία Enrique Bañuelos και ως Διευθύνοντα Σύμβουλο και μέτοχο τον πρώην ευρωβουλευτή και ιδιοκτήτη της αγωνιστικής ομάδας Alejandro Agag, ο οποίος έχει μακρά εμπειρία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επίσης, συνδέεται με το έργο είναι ο Λόρδος Drayson, της Drayson Racing Technologies και ο Eric Barbaroux, πρόεδρος της γαλλικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων «Formula Electric».

Το 2013 θα υπάρχουν επιδείξεις με μονοθέσια τύπου Ε, ενώ θα ακολουθήσει το πρωτάθλημα του 2014 με στόχο τη συμμετοχή 10 ομάδων και 20 οδηγών . Οι αγώνες θα γίνουν στην «καρδιά» των σημαντικότερων πόλεων του κόσμου, σε διαδρομή γύρω από κύρια αξιοθέατα τους.

Ο Jean Todt, Πρόεδρος της FIA δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους που εμπλέκονται στο νέο αυτό Πρωτάθλημα το οποίο είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει νέο κοινό. Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμφωνία με την Formula Holdings καθώς φέρνει μια πολύ μεγάλη εμπειρία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτή η νέα εντυπωσιακή σειρά αγώνων θα προσφέρει διασκέδαση και μια νέα ευκαιρία να μοιραστούν με τη FIA τις αξίες αλλά και τους στόχους της καθαρής ενέργειας, την κινητικότητα και την αειφορία με ένα ευρύτερο και νεανικό κοινό».

Ο Alejandro Agag, Διευθύνων Σύμβουλος της FEH είπε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την FIA. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργήσουμε ένα νέο και συναρπαστικό θέαμα αγωνιστικά, με καθαρή ενέργεια και αειφορία και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον των εξελίξεων. Περιμένουμε αυτό το πρωτάθλημα να αποτελέσει το πλαίσιο για την έρευνα και ανάπτυξη γύρω από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ένα βασικό στοιχείο για το μέλλον των πόλεων μας».

Ο καθηγητής Burkhard Goeschel, Πρόεδρος της FIA Electric και της Επιτροπής Πρωταθλήματος Νέας Ενέργειας δήλωσε τα εξής: «Η Formula Ε που προωθεί η FIA, είναι το ορόσημο για το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κατά συνέπεια η παγκόσμια τάση για τη βιωσιμότητα, την ανάπτυξη των μεγαλουπόλεων στον ψηφιακό κόσμο της συνδεσιμότητας. Ευχαριστώ τους συνεργάτες οι οποίοι μας υποστήριξαν στην δημιουργία του νέου έργου, αλλά και για τους εταίρους που θα μας συνοδεύσουν στο επιτυχημένο λανσάρισμα του νέου πρωταθλήματος».

Η σειρά θα είναι ανοικτή σε κάθε αυτοκίνητο τύπου Ε -προδιαγραφών της FIA. Η κοινοπραξία θα εξασφαλίσει αυτοκίνητο τύπου Ε, με βάση το πρωτότυπο Formulec EF 01 που ήδη βρίσκεται σε λειτουργία, θα είναι διαθέσιμο για τις διαγωνιζόμενες ομάδες που θέλουν να αγωνιστούν .

Ο Eduardo Paes, Δήμαρχος της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Jean Todt και ο Sergio Cabral, κυβερνήτης της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το Ρίο είναι η πρώτη πόλη που θα υποδεχθεί αγώνα Formula E Electric Grand Prix το 2014.

Οι Alejandro Agag (FEH), Jean Todt (FIA) και Enrique Banuelos (FEH) στην υπογραφή της συμφωνίας το Νέο Πρωτάθλημα FIA Formula Ε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...