Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Formula 1: Γυναίκα οδηγός στη Williams

Μετά τη Marussia και η Williams αποφασίζει να εντάξει μία γυναίκα στην ομάδα των οδηγών της.

Oπως ανακοίνωσε σήμερα η Βρετανική ομάδα η Σούζι Γουλφ ανήκει πλέον στην οικογένεια της ως οδηγός εξέλιξης.

Τα καθήκοντά της αφορούν σε θέματα τεχνικά αλλά και προσομοίωσης. Η 29χρονη οδηγός από τη Σκωτία αναμένεται να αναλάβει κάποιες από τις δοκιμές της FW34 σε θέματα αεροδυναμικής και παράλληλα θα συμμετάσχει στο σύνολο των τεστ που θα γίνουν σε πίστα. Επίσης αναμένεται να είναι παρούσα σε όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα της Βρετανικής ομάδας.

Η Γουλφ είναι σύζυγος του μετόχου της Williams, Τότο Γουλφ, η επιλογή της ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η ομάδα του Γκρόουβ, εγκρίθηκε από το δ.σ. της εταιρείας, διαδικασία από την οποία απείχε ο σύζυγός της. Η 29χρονη οδηγός διανύει φέτος την έβδομη χρονιά στο Γερμανικό πρωτάθλημα Τουρισμού (DTM).

«Η Σούζι είναι μια ταλαντούχα, επιτυχημένη και άκρως επαγγελματίας οδηγός αγώνων που συμμετέχει σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στον κόσμο. Η Σούζι θα είναι μαζί μας ως οδηγός εξέλιξης. Με αυτή την ιδιότητα θα μας βοηθήσει στην ανάπτυξη των προκλήσεων σε θέματα τεχνικά και προσομοίωσης. Επιπλέον θα αναλάβει κάποιες αεροδυναμικές δοκιμές της FW34 και όλα τα τεστ σε πίστα στους επόμενους μήνες. Ταυτόχρονα θα παραβρεθεί σε όλους μας τους αγώνες. Θα πρέπει να προσθέσω ότι η Σούζι είναι σύζυγος του Τότο Γουλφ, μετόχου της Williams, αλλά η επιλογή της εξετάστηκε με πολύ προσοχή και εγκρίθηκε από το δ.σ., με τον Τότο να απέχει από την διαδικασία», δήλωσε ο σερ Φρανκ Γουΐλιαμς.

Η 29χρονη οδηγός από την πλευρά της τόνισε ότι η συμμετοχή στη Formula 1 είναι η υπέρτατη πρόκληση για έναν οδηγών αγώνων. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει με τον τρόπο της να αποδείξει ότι οι γυναίκες έχουν τη ικανότητα να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στα κορυφαία επίπεδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σερ Φρανκ που μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα για συμμετοχή εντός και εκτός πίστας. Θα πρέπει επίσης να ευχαριστήσω τις Mercedes Benz AMG και HWA που με στήριξαν για να αναλάβω αυτή τη νέα εμπειρία στη Williams. Η Formula 1 είναι η υπέρτατη πρόκληση για κάθε οδηγό αγώνων και μου προσφέρει έτσι την ευκαιρία να εφαρμόσω και να βελτιώσω μαζί τις ικανότητες που έχω εξελίξει από τη συμμετοχή μου στο DTM. Σε ανταπόδοση, θα προσφέρω ένα δείγμα της δικής μου τεχνικής άποψης και εμπειρίας, που προέρχεται από άλλους κανόνες, και παράλληλα θα βοηθήσω την ομάδα να ενισχύσει τις σχέσεις της με τους συνεργάτες της. Ελπίζω επίσης ότι θα αποδείξω ότι οι γυναίκες μπορούν να παίξουν ρόλο στα κορυφαία επίπεδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θα συνεργάζομαι πολύ στενά με την ομάδα πάνω στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στους τομείς της εκπαίδευσης και ασφάλειας στους δρόμους».

Tην επιλογή της Γουλφ στην Williams εκθείασε και ο Μπέρνι Εκλεστοουν με τον δικό του τρόπο. «Αν η Σούζι είναι τόσο γρήγορη με το μονοθέσιο όσο είναι καλή έξω από αυτό, τότε θα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για κάθε ομάδα. Επιπλέον είναι και πολύ έξυπνη. Ανυπομονώ να την έχουμε στην Formula 1».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...