Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Κύμα προληπτικών συλλήψεων ενόψει της Formula 1 στο Μπαχρέιν

Οι αρχές του Μπαχρέιν συνέλαβαν περίπου 80 πρόσωπα στο πλαίσιο μιας προληπτικής επιχείρησης ενόψει του Grand Prix της Formula 1 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ενώ το Βερολίνο ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας να απελευθερώσει «εκατοντάδες» αντιπολιτευόμενους που βρίσκονται στη φυλακή.
«Από τις 14 Απριλίου, περίπου 80 πρόσωπα συνελήφθησαν σε πολλά χωριά κοντά στη Μανάμα», διευκρίνισε ο Μοχάμεντ Μασκάτι, πρόεδρος της αντιπολιτευόμενης Ένωσης Νέων του Μπαχρέιν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Καθώς πλησιάζει η κούρσα της Formula 1, η πραγματοποίηση της οποίας έχει επικριθεί από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η σιιτική αντιπολίτευση έχει εντείνει τις διαμαρτυρίες για να κάνει γνωστές τις διεκδικήσεις της για μεταρρυθμίσεις τις οποίες ζητάει από τη σουνιτική δυναστεία.
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Τρίτη το βράδυ έπειτα από έκκληση της σιιτικής αντιπολίτευσης κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπαχρέιν, ενώ οι συμμετέχοντες στο Grand Prix άρχιζαν να καταφθάνουν.
Παράλληλα ο μαχητικός σιίτης Αμπντέλ Χάντι αλ Χαουάτζα, ο οποίος έχει καταδικαστεί ισόβια για συνωμοσία σε βάρος της σουνιτικής δυναστείας, αποφάσισε να αρνείται από σήμερα να δέχεται τροφή με ενδοφλέβια ένεση, έκανε γνωστό η σύζυγός του.
Ο Χαουάτζα, ο οποίος είναι επίσης Δανός πολίτης, πραγματοποιεί από τις 8 Φεβρουαρίου απεργία πείνας ζητώντας την αποφυλάκισή του.
Στο μεταξύ, ο αντιπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μάρκους Λένινγκ ζήτησε σήμερα την απελευθέρωση «εκατοντάδων» αντιπολιτευομένων στο Μπαχρέιν.
Σύμφωνα με τον Λένινγκ, υπάρχουν ακόμη «μερικές εκατοντάδες αντιπολιτευόμενοι στις φυλακές» του Μπαχρέιν πάνω από ένα χρόνο μετά τις διαδηλώσεις κατά της εξουσίας που πραγματοποιήθηκαν την άνοιξη του 2011.
«Πρέπει να απελευθερωθούν», δήλωσε ο Λένινγκ εκτιμώντας πως αυτά τα πρόσωπα «φυλακίσθηκαν με βάση αδικαιολόγητες καταδίκες».
Ο Λένινγκ ζήτησε επίσης την απελευθέρωση του αλ Χαουάτζα. Η κυβέρνηση του Μπαχρέιν πρέπει «να τον αφήσει να βγει» από τη φυλακή και να εξασφαλίσει ότι ο άνθρωπος αυτός «έχει την κατάλληλη φροντίδα», τόνισε ο Λένινγκ.
Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία επέκρινε εξάλλου την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή. «Ενώ τα βλέμματα του κόσμου στρέφονται προς το Μπαχρέιν που ετοιμάζει το Grand Prix του, ουδείς πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις σχετικά με το τέλος της κρίσης που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρει η οργάνωση τρεις ημέρες πριν από τις δοκιμές στην πίστα Σαχίρ, νοτίως της πρωτεύουσας Μανάμα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...