Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Formula1: Άνοιξε η όρεξη των αμερικανών

Cars wind through the infield section of the I...Image via WikipediaΗ επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Formula 1 από του χρόνου έχει ανοίξει την όρεξη στους Αμερικανούς. Μετά το Γκραν Πρι του Οστιν στο Τέξας, πλάνα για διεξαγωγή αγώνα καταστρώνουν και στο Νιού Τζέρσεϊ, που ευελπιστούν ότι θα είναι η νέα προσθήκη από το 2013.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Wall Street Journal», οι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε επαφή με ιδιώτες επενδυτές για να καταστρώσουν ένα πρότζεκτ, στο οποίο προβλέπεται η κατασκευή μιας πίστας μέσα στους δρόμους της πόλης, που θα έχει ως φόντο τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης. Όχι κι άσχημο σας ιδέα…

Όμως, σαν κλασικοί Αμερικανοί δεν μπορούσαν να μην κάνουν το σχέδιό τους να φαντάζει ως κάτι… ηρωικό. «Σε αυτούς τους αβέβαιους οικονομικά καιρούς, όπου κάθε άμεσο και έμμεσο έσοδο είναι ζωτικής σημασίας, η δική μας κούρσα F1 θα μπορούσε να είναι μια πολύ θετική ώθηση για τους πολίτες μας», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δήμαρχοι των περιφερειών Γουιχόκεν και Γουέστ Νιου Γιορκ του Νιου Τζέρσεϊ.

Η οποία συνεχίζει αναφέροντας: «Θα πρέπει, ωστόσο, να διασφαλίσουμε ότι τα οικονομικά οφέλη από το προνόμιο της διοργάνωσης του αγώνα στις πόλεις μας διανέμονται δίκαια και χωρίς να χρησιμοποιούνται χρήματα των φορολογουμένων. Το επενδυτικό γκρουπ μάς έχει ήδη πει ότι οι πόλεις μας θα λαμβάνουν αρκετά σημαντική αποζημίωση κάθε χρόνο».

Η συγκεκριμένη ιδέα δεν είναι καινούρια. Μια ανάλογη πρόταση είχε πέσει στο… τραπέζι των συζητήσεων, πριν οριστικοποιηθούν τα πλάνα για τη φιλοξενία του αμερικανικού Γκραν Πρι στο Οστιν. Φυσικά, για να γίνουν τα σχέδια πραγματικότητα, χρειάζεται πρώτα να πάρουν την έγκριση του Μπέρνι Εκλεστοουν, ο οποίος φέρεται να είναι «ζεστός» στο ενδεχόμενο της πραγματοποίησης μιας κούρσας F1 στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...