Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ράλι Ακρόπολις - Ενατη Ειδική Διαδρομή:«Ψαλίδισε» τη διαφορά ο Ogier

Mikko Hirvonen at a 2006 Rally Argentina press...Image via WikipediaΟ Sebastien Ogier είναι σταμάτητος σήμερα, δεύτερη ημέρα του Ράλι Ακρόπολις. Ο Γάλλος οδηγός ήταν ταχύτερος και στην τρίτη, σημερινή, έβδομη (στο σύνολο του αγώνα) Ειδική Διαδρομή, Κεφαλάρι 1.
Οι συνεχείς τυου νίκες συ συνδυασμό με την απώλεια χρόνου από το Solberg που ξεκινάει τις ειδικές, έχουν ως αποτέλεσμα ο Ogier να «ψαλιδίσει» τη διάφορά του από το Νορβηγό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή. Ετσι, πλέον τους χωρίζουν μόλις 5,4 δευτερόλεπτα και στην ουσία μετά το service, ο αγώνας ξαναρχίζει.
Ο Peter Solberg δε μπόρεσε, λόγω θέσης εκκίνησης αλλά και κάποιων λαθών του να διατηρήσει τη διαφορά των 51,6 δευτερολέπτων που είχε στην αρχή της δεύτερης ημέρας του αγώνα. Επομένως, ο Νορβηγός δεν κατάφερε να πργαμτοποιήσει τον στόχο του, όπως είχε δηλώσει μετά το τέλος της προηγούμενης ειδικής.
Ηδη, απέχει 14,4 δευτερόλεπτα από τον Ogier, σημειώνοντας τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στο Κεφαλάρι 1.
Εν αντιθέσει με το Solberg, ο ρυθμός του Mikko Hirvonen (ΦΩΤΟ) ανεβαίνει, ειδική με ειδική. Σε αυτή ήταν τερμάτισε δεύτερος (13:48,9), όντας έξι δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Ogier. Στην ουσία ο νικητής του Ακρόπολις 2009, μπήκε σφήνα μεταξύ των δύο εργοστασιακών Citroen, αποτρέποντας την Γαλλική ομάδα από το κάνει το τρίτο «1-2» για σήμερα.
Ετσι, ο Sebastien Loeb ήταν τρίτος της ειδικής με χρόνο 13:49,4, μόλις πέντε δέκατα πιο αργός από το Hirvonen. Εντούτοις, ο Γάλλος πολυπρωταθλητής διατηρεί την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη με τον Φινλανδό οδηγό της Ford Abu Dhabi να τον ακολουθεί.
O Mads Ostberg (Ford Fiesta RS WRC) συνεχίζει να πηγαίνει γρήγορα, σημειώνοντας τον πέμπτο καλύτερο χρόνο στην ειδική διαδρομή (13:57,9).
Ο Λάμπρος Αθανάσουλας (Ford Fiesta RS WRC) είναι θεαματικός και εξακολουθεί, χωρίς άγχος πλόεν, να πλασαρίζεται στις πρώτες θέσεις. Ηδη, στο Κεφάλαρι 1 τερμάτισε έκτος με χρόνο 14:00,2.
Οπως και στις προηγούμενες σημερινές ειδικές έτσι και σε αυτή ο Ρώσος Novikov σημειώνει χρόνους μέσα στην πρώτη δεκάδα. Σε αυτή ήταν έβδομος (14:05,2).
Ο Kimi Raikkonen φαίνεται να βρίσκει ρυθμό και να τερματίζει μέσα στους δέκα πρώτους. Ηδη, ο Φινλανδός με τον όγδοο χρόνο στο Κεφαλάρι 1 διατηρεί την έβδομη θέση στην γενική κατάταξη.
Το πρόβλημα του Henning Solberg με τα φρένα μπορεί μεν να τον καθυστερεί, αλλά δεν τον πτοεί καθόλου καθώς συνεχίζει την προσπάθειά του και πλασαρίζεται μέσα στην πρώτη δεκάδα σε κάθε ειδική. Σε αυτή ήταν ένατος με χρόνο 14:06,9.
Την πρώτη δεκάδα στο Κεφαλάρι 1 ολοκληρώνει ο Matthew Wilson με χρόνο 14:10,4 παραμένοντας στην έκτη θέσςτης γενικης.
Κ.Φ./ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...