Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Οι Τούρκοι λένε «αντίο» στην Formula1!

Το συμβόλαιο για την διεξαγωγή Grand Prix στην Τουρκία λήγει φέτος και όλα δείχνουν πως ο αγώνας της 8ης Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη θα είναι ο τελευταίος για τους γείτονες μας στην Formula 1, αφού δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία.

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει σήμερα ότι...
η αιτία είναι η διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα στους Τούρκους αξιωματούχους με τον εμπορικό διευθυντή του αθλήματος, Μπέρνι Έκλεστοουν, αναφορικά με τα χρήματα που απαιτούναι για τη διοργάνωση αγώνα.

Ο Μουράτ Γιαλτσιντάς, επικεφαλής του εμπορικού επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας απέρριψε την πρόταση του Έκλεστοουν να αυξηθεί το ποσό για τη διοργάνωση του αγώνα από τα 13 στα 26 εκατ. δολάρια.

«Φαίνεται ότι ο αγώνας της F1 δεν θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη το 2012», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Το υπουργείο Οικονομικών βρήκε αυτό το νούμερο πολύ υψηλό, φαίνεται ότι δεν θα κάνει την πληρωμή. Αυτός είναι ο λόγος που δεν γίνεται ο αγώνας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο, ο Έκλεστοουν είχε εκφράσει την άποψη ότι το τουρκικό GP θα έμενε μακροχρόνια στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1, παρά τον μικρό αριθμό θεατών που προσέλκυσε ο αγώνας στην Κωνσταντινούπολη.
sportdog
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...