Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

F1: H Red Bull και το KERS

F1 Red Bull at Petrol Station in Table View, r...Image by franksteiner via FlickrΗ Red Bull μπορεί να είναι η πρωταγωνίστρια (ως τώρα) ομάδα, στη F1 όμως έχει ένα φαινομενικά αξεπέραστο πρόβλημα που έχει το όνομα Kinetic Energy Recovery System (KERS).

Οι τεχνικοί της ομάδας υποσχέθηκαν πως μέχρι το γκραν πρι της Τουρκίας θα έχουν λύσει το πρόβλημα όμως αυτό δε φαίνεται πιθανό. Αιτία για τη δυσλειτουργία του συστήματος στην Red Bull είναι η διαφορετική θέση, που η ομάδα έχει τοποθετήσει το KERS.

Σύμφωνα με τεχνική ανάλυση η οποία δημοσιεύτηκε στο γερμανικό περιοδικό «Auto Motor und Sport» το σύστημα της Red Bull είναι χωρισμένο σε δύο κομμάτια. Είναι βασισμένο στο σύστημα της Renault από το οποίο διαφέρει κατά 40%. Οι διαφορές επικεντρώνονται στην τοποθέτησή του (αριστερά και δεξιά του κιβωτίου ταχυτήτων) αλλά και σε κάποια μέρη του. Κραδασμοί, υψηλές θερμοκρασίες και προβλήματα στα ηλεκτρονικά συστήματα προκαλούν δυσλειτουργία ή και ακύρωση του συστήματος πάνω στον αγώνα.

«Για να είμαι ειλικρινής δεν θα ήθελα το KERS στο αυτοκίνητο», δήλωσε στο AMS ο Άντριαν Νιούι. Ο Βρετανός είπε πως η ομάδα μαθαίνει τώρα το σύστημα. Όμως, έχει απαγορεύσει στους οδηγούς του να μιλούν για τα προβλήματα του σε δημοσιογράφους.

«Προσωπικά δεν ξέρω τι γίνεται λάθος» δήλωσε ο Βέμπερ στη Σαγκάη και πρόσθεσε: «Θέλω μόνο να δουλέψει».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...