Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ξανά στο Ιταλικό βάθρο ο Σταθακόπουλος

Ο Άγγελος Σταθακόπουλος τερμάτισε στην τρίτη θέση του τρίτου αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος Kartgrandprix που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου στη Siena.

Ο Άγγελος Σταθακόπουλος συμμετέχοντας για 2η φορά φέτος σε αγώνα του θεσμού αυτού, στην κατηγορία Over, έκανε εκπληκτική εμφάνιση και ανέβηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών αφού τερμάτισε στην 3η θέση σημειώνοντας ταχύτατους χρόνους. Σε έναν αγώνα για γερά νεύρα ο Σταθακόπουλος δεν είχε εύκολο έργο. Ήταν γρήγορος στις ελεύθερες δοκιμές αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει έναν καλό χρόνο στις χρονομετρημένες. Ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα στον κινητήρα τον περιόρισε στην 25η θέση στην εκκίνηση του προκριματικού σκέλους και σαν να μην έφτανε αυτό, η «ανυπομονησία» του οδηγού που βρισκόταν πίσω του τον έθεσε εκτός πίστας πριν ακόμα δοθεί η εκκίνηση αφήνοντας τον τελευταίο. Κατάφερε όμως στη συνέχεια να κερδίσει πολλές θέσεις κι έτσι στον τελικό, ξεκινώντας από καλύτερη θέση μπόρεσε να δείξει την ταχύτητα και την εμπειρία του στις προσπεράσεις, κατακτώντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα αφού για 2η φορά στις 2 φετινές συμμετοχές του, τερμάτισε στην 3η θέση.

΄΄Ξεκίνησα για τη Siena νιώθοντας μεγάλη αισιοδοξία. Γνωρίζω αρκετά καλά την πίστα, έκανα καλές δοκιμές στην Ελλάδα και κυρίως, το αποτέλεσμα του 1ου αγώνα της χρονιάς μου έδωσε μεγάλη χαρά αφού πραγματικά πήγα πολύ καλύτερα απ'ότι θα μπορούσα να περιμένω. Έχοντας ένα πολύ όμορφο ταξίδι με το Superfast VI έφτασα στην Ιταλία και συνάντησα πολύ καλό καιρό ενώ περίμενα βροχές. Από το 1ο σκέλος των δοκιμών του Σαββάτου έκανα πολύ καλούς χρόνους και δούλεψα κυρίως στο να σημειώσω καλή επίδοση στα χρονομετρημένα, κάτι που δεν κατάφερα στον προηγούμενο αγώνα, στο Castelletto, και νομίζω πως μου κόστισε. Ενώ όλα πήγαιναν καλά ένα μικρό πρόβλημα στην τροφοδοσία μου χάλασε την επίδοση στα χρονομετρημένα αλλά όχι και τη διάθεση. Το να ξεκινάς 25ος δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί. Έτσι νόμιζα τουλάχιστον, αφού αποδείχθηκε πως υπήρχαν και χειρότερα. Στον τελευταίο από τους 5 γύρους σχηματισμού πριν δοθεί η εκκίνηση του προκριματικού σκέλους, βρέθηκα εκτός πίστας και φυσικά τελευταίος. Στη διάρκεια των 12 γύρων κατάφερα να ανακτήσω αρκετές χαμένες θέσεις. Στον τελικό των 24 γύρων, πραγματικά δε μπορώ να υπολογίσω πόσα προσπεράσματα έκανα! Ξεκινώντας από τη μέση της κατάταξης, προσπέρασα πολλούς οδηγούς και όταν είχα ελεύθερη πίστα μπροστά μου έκανα ταχύτατους χρόνους (μόλις 4 χιλιοστά αργότερος από τον νικητή της κατηγορίας). Οι συγκρούσεις και τα ατυχήματα δεν έλειψαν και πάλι, αυξάνοντας το θέαμα και τον ενδιαφέρον. Τελικά, κατάφερα να τερματίσω στην 3η θέση σε έναν αγώνα που πραγματικά θεωρώ πως ήταν ένας από τους καλύτερους μου. Δυστυχώς δεν προβλέπεται να συμμετέχω στους δύο επόμενους αγώνες του πρωταθλήματος, στο Viterbo και στο Lignano ελλείψει χορηγών. Αν καταφέρω θα συμμετέχω στους 3 τελευταίους, στην Cervia και την Pomposa κι έτσι με συνολικά 5 αγώνες από τους 8 που περιλαμβάνει το πρωτάθλημα, θα προσπαθήσω να διεκδικήσω μια καλή θέση στην τελική κατάταξη. Μέσα σε μια δύσκολη χρονική περίοδο η Superfast Ferries εξακολουθεί να με στηρίζει καθοριστικά και σε συνδυασμό με την υποστήριξη της Spirit-Rubicone Corse Kfr, της Ιταλικής ομάδας και των ανθρώπων της που πιστεύουν σε μένα, έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω στο Ιταλικό Πρωτάθλημα και να ανεβαίνω συχνά στο βάθρο!΄΄.

www.PeriTroxon.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...