Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Formula 1: Τέλος του χρόνου αποφασίζει ο Χάμιλτον

Το σίριαλ για το μέλλον του Λιούις Χάμιλτον συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Ο Βρετανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής τόνισε ότι προτίθεται να περιμένει μέχρι το τέλος της χρονιάς, τότε δηλαδή που λήγει το συμβόλαιο του με την McLaren-Mercedes, για να αποφασίσει τι θα επακολουθήσει.

Ηδη, οργιάζουν οι φήμες που θέλουν αρκετές ομάδες να ερίζουν μια πιθανή συνεργασία μαζί του με πρώτη και καλύτερη τη Ferrari αλλά και τη Red Bull. Η Scuderia αν δεν ανανεώσει το συμβόλαιο του Φελίπε Μάσα, έχει μία θέση κενή στο οδηγικό της δίδυμο για το 2013.
Προς το παρόν ο Χάμιλτον αφήνει τις συζητήσεις για το μέλλον του και δηλώνει προσηλωμένος στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο 27χρονος πιλότος ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να επιτύχει την πρώτη φετινή νίκη και θα μπει για τα καλά στην τροχιά του τίτλου. Η αλήθεια είναι ότι έχει να βρεθεί στο βάθρο των νικητών από το GP στην Κίνα. Μέχρι τότε είχε καταφέρει να πετύχει το απόλυτο 3/3, τερματίζοντας πίσω από τους δύο πρώτους πιλότους στα τρία πρώτα GP. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αναμενόμενη με τον Βρετανό να είναι λίγο άτυχος.
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τις συζητήσεις επέκτασης του συμβολαίου του με την McLaren Mercedes πέραν του 2012.
«Δεν το έχω ακόμη συζητήσει. Και αυτό γιατί είχα υποτιμήσει το πόσο δύσκολη θα είναι αυτή η χρονιά. Υποτίμησα πόσο απασχολημένος θα ήμουν και επίσης γιατί κατάλαβα ότι προς το παρόν δεν είναι και τόσο σημαντικό. Το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο σημαντικό από το τι θα κάνω για το επόμενο συμβόλαιο μου. Το μέλλον προς το παρόν δεν είναι σημαντικό. Δε μπορώ ακόμη να δω την επόμενη χρονιά. Αρα, αυτό που πρωτεύει είναι να επενδύσω σε ότι καλύτερο μπορώ».
Ο Βρετανός δεν θέλησε να απαντήσει στις φήμες που τον συνδέουν με άλλες ομάδες όπως οι Red Bull και η Ferrari.
«Δεν κοιτάω κάτι αυτή τη στιγμή. Προσπαθώ απλά να συγκεντρωθώ σε αυτή τη χρονιά και να επιτύχω μια νίκη. Εχω άλλα άτομα που ανησυχούν για τέτοιου είδους θέματα και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή και καθίσουμε να συζητήσουμε και με ρωτήσουν τι θέλω να κάνω, τότε θα τους δώσω μία απάντηση. Δε χρειάζεται όμως αυτό να το κάνω εκείνη τη στιγμή και δεν το σκέφτομαι καν. Θα μπορούσα να κάτσω και να συζητήσω. Εχω όμως μια δουλειά τώρα και δεν βιάζομαι, επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγο να το κάνω τώρα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο βρετανός επιλέξει να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με την McLaren Mercedes και να επιλέξει άλλη ομάδα, αυτή (όποια κι αν είναι) θα είναι η δεύτερη επαγγελματική του στέγη στην Formula 1. Η ομάδα του Γουόκινγκ ήταν η πρώτη του με την οποία έκανε ντεμπούτο στον χώρο το 2007.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...