Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Formula 1: Θέλει να κρατήσει τον Σουμάχερ η Mercedes

Η Mercedes θέλει να κρατήσει στην οικογένεια της τον Μίκαελ Σουμάχερ και μετά τη λήξη του συμβολαίου του στα τέλη το 2012.


Αυτό τουλάχιστον κατέστησε σαφές ο επικεφαλής της Γερμανικής ομάδας, Ρος Μπράουν, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η φετινή χρονιά δεν έχει ξεκινήσει για τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή με τις καλύτερες περγαμηνές.

Η αλήθεια είναι ο 43χρονος πιλότος δείχνει πιο ανταγωνιστικός φέτος, έχοντας στα χέρια του ένα καλό μονοθέσιο, αλλά αυτό δεν το έχει εξαργυρώσει σε αποτελέσματα. Βρίσκεται πολύ χαμηλά στην γενική κατάταξη και έχει μόλις δύο βαθμούς. Αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από τις ατυχίες που είχε κατά την διάρκεια των έξι αγώνων και τις ποινές που δέχθηκε. Η κακή του… τύχη αναγνωρίζεται τουλάχιστον από τον Ρος Μπράουν.
«Χρειάζεται να αναλύσουμε πολύ προσεκτικά την έναρξη της χρονιάς. Δεν έχουμε φτάσει τους στόχους μας με τον Μίκαελ. Δεν είχε να κάνει να το μονοθέσιο και το ότι ο ίδιος μπορεί να είναι αργός. Είχε να κάνει με μερικά ατυχή περιστατικά που έπεσαν όλα μαζί. Μετά το ατύχημά του στην Βαρκελώνη ήταν πολύ δυσαρεστημένος, αλλά μετά τις κατατακτήριες στο Μονακό ήταν πολύ χαρούμενος. Πιστεύω ότι φέτος τα θετικά κυρίως συναισθήματα αντισταθμίζουν τα αρνητικά», τόνισε χαρακτηριστικά στην Sport Bild.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σουμάχερ ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες του Μονακό, αλλά λόγω ποινής στο γκριντ που είχε δειχθεί από τον προηγούμενο αγώνα, αναγκάστηκε να εκκινήσει πέντε θέσεις πιο κάτω. Σε τέτοιου είδους περιστατικά αναφέρεται ο Μπράουν, ο οποίος τόνισε ότι η Mercedes είναι πεπεισμένη για την αξία και το οδηγικό ταλέντο του Γερμανού πιλότου.
«Με την πολ-ποζίσιον, ο Μίκαελ απέδειξε ότι εξακολουθεί να είναι ικανός πιλότος, επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος για εμάς να μη θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί του. Εάν επιτύχουμε τους στόχους μας μαζί του, αυτός, σαν κι εμάς, πιθανόν να ενδιαφέρεται να συνεχίσει. Εάν όλοι νιώθουμε ότι είναι το σωστό να συνεχίσουμε, τότε θα γίνει».
Σε περίπτωση τώρα που ο Σουμάχερ δεν ανανεώσει τη συνεργασία του με την Γερμανική ομάδα μετά το 2012 και αποφασίσει να αποσυρθεί (ξανά), πολλά ονόματα αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα ως πιθανοί αντικαταστάτες του με κυριότερο τον Πολ ντι Ρέστα από την Force India. Πάντως ο Ρος Μπράουν δεν αποκάλυψε κάτι σχετικό απλά ανέφερε: «Δεν έχουμε κάποιο σαφές σχέδιο Β, αν και υπάρχουν ένα δύο άτομα που μας ρώτησαν για το τι θα γίνει το 2013».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...