Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Formula 1: Συλλήψεις και διαδηλώσεις φοιτητών πριν το GP του Καναδά

Σε συλλήψεις 20 διαδηλωτών προέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις του Καναδά έξω από εκδήλωση στο Μόντρεαλ, η οποία πραγματοποιούνταν στο περιθώριο του αγώνα που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο της εκδήλωσης και προσπάθησαν να την διαταράξουν. Στο γκαλά ήταν παρών τόσο ο Μπερνι Εκλεστοουν όσο και στελέχη από τον χώρο της Formula 1 όπως πρώην και νυν πιλότοι.

Στο σύνολό τους οι διαδηλωτές είναι φοιτητές που διαμαρτύρονται ενάντια στην κυβέρνηση για την υπερβολική αύξηση των διδάκτρων και τον αμφιλεγόμενο νόμο 78 σχετικά με την πρόληψη των ταραχών. Ηδη, εδώ και καιρό οι φοιτητές είχαν προειδοποιήσει ότι το τριήμερο του αγώνα θα εντείνουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τους. Από την άλλη πλευρά οι διοργανωτές υπό τον φόβο αυτό ακύρωσαν μερικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί. Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αυξηθεί στην ευρύτερη περιοχή, υιοθετώντας μια πιο αυστηρή στάση απέναντι στους φοιτητές.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, η παρέμβαση της Καναδικής αστυνομίας ήταν άμεση αφού δεν ήθελε σε καμία περίπτωση οι διαδηλωτές να φτάσουν πολύ κοντά στον χώρο του γκαλά. Οπως μάλιστα ανέφεραν εκπρόσωποι των ΜΜΕ, είχε δοθεί οδηγία σε όσους δημοσιογράφους παρέμεναν στην περιοχή ότι κινδύνευαν να συλληφθούν κι αυτοί.
Μεταξύ των όσων παραβρέθηκαν στο γκαλά ήταν ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Ζακ Βιλνέβ ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το γεγονός απήντησε καυστικά: «Είναι ώρα ο κόσμος να ξυπνήσει και να σταματήσει να λουφάρει. Κράτησε πάρα πολύ. Μίλησαν, τους ακούσαμε και τώρα είναι η ώρα να επιστρέψουν στο σχολείο».
Πιο συγκαταβατικός ήταν ο Μαρκ Γουέμπερ: «Μερικοί φοιτητές δεν είναι ευχαριστημένοι με κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Δε λέω ότι είναι μειονότητα, αλλά μερικές φορές, όταν υπάρχει ένταση, κάποιοι μπορεί να χάσουν την ψυχραιμία τους, όπως κάποιοι θαυμαστές που ήθελαν να έρθουν και να δουν την πίστα σήμερα κι αυτό είναι πραγματικά κάτι δυσάρεστο. Είμαι σίγουρος ότι το σαββατοκύριακο θα κυλήσει ομαλά».
Ο Μπέρνι Εκλεστοουν, ο οποίος όταν κατέφθασε στον χώρο της εκδήλωσης, δέχθηκε τις αποδοκιμασίες των διαδηλωτών, ανέφερε ότι ελπίζει πως όσοι αντιδρούν δεν θα προβούν σε διακοπή του αγώνα: «Θα είναι τρομερό εάν κάποιος σκοτωθεί, τρέχοντας μέσα στην πίστα».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες και οι Anonymous» είχαν απειλήσει με διακοπή του συγκεκριμένου GP ως συμπαράσταση στους εξεγειρόμενους φοιτητές.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...