Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

WRC: Σε κρίσιμη καμπή το Παγκόσμιο πρωτάθλημα

WRC: FIA World Rally Championship (2010 video ...
Image via Wikipedia
Δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο η κατάσταση στο θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι καθώς ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις της FIA με το Eurosport.

Ετσι το θέμα του υποστηρικτή-διοργανωτή του WRC μένει άλυτο με ορατό τον κίνδυνο οι τοπικές ομοσπονδίες να κληθούν να έρχονται οι ίδιες απευθείας σε διαπραγματεύσεις με εταιρείες που ενδιαφέρονται για την κάλυψη του δικούς του αγώνα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το Autosport σε δημοσίευμα του. Ειδικότερα, το web site του Βρετανικού περιοδικού αναφέρει ότι σε επιστολή που έστειλε προς τις τοπικούς διοργανωτές, ο πρόεδρος της επιτροπής του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, Γιάρμο Μάχονεν, τους προέτρεψε να συζητήσουν οι ίδιοι με κανάλια που θα θελήσουν να μεταδώσουν τον αγώνα τους.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα της ανεπιτυχούς διαπραγμάτευσης μεταξύ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και του Eurosport. Η διαδικασία αυτή είχε ξεκινήσει πριν από το Ράλι Μοντε Κάρλο, αγώνα που κάλυψε το γνωστό αθλητικό κανάλι. Τότε είχαν ενταθεί οι φήμες ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το WRC να μεταδίδεται από τη συγκεκριμένη τηλεοπτική συχνότητα. Ο ίδιος όμως ο πρόεδρος της FIA κατά την διάρκεια του αγώνα, ανέφερε απλά ότι γίνονται διαπραγματεύσεις, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη ότι μέχρι το ράλι Σουηδίας, δεύτερο αγώνα του θεσμού, θα έχει βρεθεί λύση. Κάτι τέτοιο όμως, όπως φαίνεται, δεν θα γίνει, με αποτέλεσμα ο επερχόμενος Σουηδικός αγώνας όπως και οι υπόλοιποι να κινδύνεύουν να μείνουν εκτός τηλεοπτικής κάλυψης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η FIA ανέφερε ότι αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις με το Eurosport και ότι προτίθεται να ξεκινήσει νέες με άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές.

«Η FIA βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί διεθνής υποστηρικτής όπως επίσης και παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη για το πρωτάθλημα του 2012 εγκαίρως σε αυτό το στάδιο. Η Ομοσπονδία ενεπλάκη σε μακροχρόνιες και λεπτομερείς συζητήσεις με τις ενδιαφερόμενες πλευρές αλλά αποδείχθηκε αδύνατο να συμβιβαστεί σε έναν αριθμό θεμάτων και τελικά πήρε τη απόφαση να αποχωρήσει από αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στον αθλητικό και τεχνικό εξοπλισμό που προσφέρεται στους αγώνες, η FIA θα χρηματοδοτήσει την χρονολόγηση/εντοπισμό κάθε διοργάνωσης έτσι ώστε το πρωτάθλημα να μπορεί να διεξαχθεί με τις καλύτερες συνθήκες.

Οι ομάδες, οι κατασκευαστές και οι υπόλοιποι μέτοχοι έχουν ήδη ενημερωθεί για αυτή την κατάσταση.

Η FIA από τωρα ξεκινά συζητήσεις με άλλες πλευρές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την προώθηση του WRC για να διασφαλίσει τη μελλοντική εξέλιξη και ανάπτυξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι», αναφέρει η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Το πρόβλημα με τον υποστηρική του WRC έχει ανακύψει όταν η Παγκόσμια Ομοσπονδία έλυσε τη συμφωνία με την North One Sport.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...