Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Formula 1: Μεγάλες προσδοκίες για τη νέα VJM05 της Force India

Oσο πλησιάζει η 7η Φεβρουαρίου που θα ξεκινήσουν οι χειμερινές δοκιμές των ομάδων, όλο και περισσότερες αποκαλύπτουν τα νέα τους μονοθέσια.

Σήμερα πλην της Ferrari, ήταν και η σειρά της Forceνα παρουσιάσει το νέο της όπλο για το 2012, την VJM05 στην πίστα του Σίλβερστοουν, έχοντας παράλληλα μεγάλες προσδοκίες.

Με το νέο αυτό μονοθέσιο και τους Νίκο Χούλκενμπεργκ και Πολ ντι Ρέστα στο κόκπιτ, η Ινδικής καταγωγής ομάδα έχει αναθεωρήσει προς τα επάνω τους στόχους της, κρίνοντας ότι η πέμπτη θέση τους κατασκευαστές είναι κάτι το εφικτό. Η VJM05 είναι το δεύτερο… τέκνο του Αντριου Γκριν ο οποίος τόνισε ότι «το νέο μονοθέσιο είναι πιο εξευγενισμένο, πιο ανταγωνιστικό και με συγκεκριμένους σκοπούς. Μπορεί να δείτε τις νέες αεροδυναμικές ιδέες που υπάρχουν. Μοιάζει αρκετά διαφορετικό με τον προκάτοχό του και μέχρι στιγμής η απόδοσή του στην αεροδυναμική σήραγγα ήταν ενθαρρυντική».
Το αφεντικό της ομάδας, Βιτζάι Μαλάια θεωρεί ότι ο στόχος της πέμπτης είναι άκρως ρεαλιστικός. «Εχουμε θέσει τους στόχους μας για την πέμπτη θέση. Για να τα πάμε τόσο καλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε, αποδίδοντας το ίδιο με αυτό που παρουσιάσαμε στο δεύτερο μισό του 2011. Πιστεύω ότι είναι ένας ρεαλιστικός στόχος και ότι διαθέτουμε το ταλέντο και την αποφασιστικότητα να αντιληφθούμε αυτές τις φιλοδοξίες».
Ο Πολ ντι Ρέστα δηλώνει ανανεωμένος και υπογραμμίζει το θετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. «Βλέποντας για πρώτη φορά το νέο μονοθέσιο να κατασκευάζεται και να ολοκληρώνεται είναι πάντα μια συναρπαστική στιγμή. Τότε συνειδητοποιείς ότι όλη η αναμονή τελείωσε και η χρονιά ξεκινά για τα καλά. Είχα έναν καλό χειμώνα και γέμισα τις μπαταρίες μου. Τώρα πλέον είμαι συγκεντρωμένος πλήρως στο 2012 και ανυπομονώ για την έναρξη των δοκιμών. Πραγματικά υπάρχει ένα θετικό κλίμα στην ομάδα, καλή σταθερότητα και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε πέρυσι».
Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση. «Είδα μερικές φορές το νέο μονοθέσιο στην αεροδυναμική σήραγγα κατά την διάρκεια του χειμώνα. Δείχνει επιθετικό και γρήγορο, αλλά δεν θα ξέρουμε που βρισκόμαστε μέχρι να βγούμε εκεί έξω και συναγωνιστούμε τους υπόλοιπους. Οι προετοιμασίες για τη νέα χρονιά αφορούσαν στο προσομοιωτή και προπόνηση για τη φυσική κατάσταση. Νιώθω έτοιμος να επιστρέψω στους αγώνες και είμαι ενθουσιασμένος να ανακαλύψω το νέο μονοθέσιο την επόμενη εβδομάδα».
Η Force India πάντως ανεβάζει τον πήχυ με τη νέα VJM05, η οποία θα εξακολουθεί να φοράει κινητήρες Mercedes ενώ θα δανείζεται και το KERS του Γερμανού κατασκευαστή.
Εξωτερικά το νέο μονοθέσιο ακολουθεί την… πεπατημένη αναφορικά με το «άσχημο» ρύγχος, όπως η Caterham, η Ferrari και λιγότερο η McLaren.
Aξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο μονοθέσιο της Force India που παρουσιάζεται τόσο νωρίς και συμμετέχει στις πρώτες χειμερινές δοκιμές (στην Ισπανία) από τότε που «γεννήθηκε» η ομάδα (το 2008).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...