Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Formula 1: Αποκάλυψη της νέας Ferrari

Η Ferrari παρουσίασε σήμερα το νέο της μονοθέσιο για το 2012 μέσω του web site της διότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες και το χιόνι δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή της σχετικής εκδήλωσης στο Μαρανέλο.

Σε μία λιτή διαδικασία η Scuderia ελπίζει με το νέο μονοθέσιο να επιστρέψει στην κορυφή του βάθρου και της παγκόσμιας κατάταξης. Εμφανισιακά η νέα Ferrari ακολουθεί τη λύση με το «άσχημο» εμπρός ρύγχος και το σχετικό σκαλοπατάκι» που παρουσίασε για πρώτη φορά η Caterham στη CT01. Αυτή η λογική έχει υιοθετηθεί για να εναρμονίζονται οι ομάδες με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς της FIA.

Στόχος της Scuderia όπως δήλωσαν άλλωστε και οι δύο πιλότοι είναι να βρίσκονται τα «κόκκινα» μονοθέσια πάντα στο πόντιουμ και πάντα να κερδίζουν.
Ο επικεφαλής της ομάδας Στέφανο Ντομενικάλι ανέφερε ότι η ομάδα πήρε πολλά μαθήματα από την περυσινή, άσχημη χρονιά και έλαβε σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες αντανακλώνται σε αυτό το νέο μονοθέσιο. Στάθηκε επίσης στη σκληρή δουλειά που χρειάζεται να γίνει μέσα στις 12 ημέρες των δοκιμών για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη αξιοπιστία στο μονοθέσιο.
Παράλληλα, εκθείασε τις ικανότητες του Φερνάντο Αλόνσο και τόνισε ότι ο Φελίπε Μάσα θα πρέπει αυτή τη σεζόν να δείξει την αξία του.
Ο Φερνάντο Αλόνσο υποστήριξε ότι στην τρίτη του χρονιά στη Ferrari θα ξεκινήσει με την ίδια δύναμη και αποφασιστικότητα σε μια χρονιά που θα είναι αρκετά ανταγωνιστική.
«Είναι η τρίτη Ferrari, είναι η τρίτη σεζόν και θα ξεκινήσω με την ίδια δύναμη, αποφασιστικότητα,. Θέλω να τα πάω υπέροχα και σίγουρα θα είναι μια πολύ ανταγωνιστική χρονιά γεμάτη προκλήσεις, αλλά θέλω πραγματικά να δω τα «κόκκινα» μονοθέσια πάντα στο πόντιουμ, πάντα να κερδίζουν. Επομένως θα ξεκινήσουμε την επόμενη εβδομάδα στη Χερέθ, θα δουλέψουμε όλοι μαζί και είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε υπέροχα φέτος».
Στην ερώτηση για το ποιες είναι οι προσδοκίες του Ισπανού πιλότου για εφέτος τόνισε: «Πιστεύω στις ικανότητες που έχουμε στη Ferrari. Θα πρέπει πάντα να είμαστε αισιόδοξοι . Εχουμε δύο μήνες πριν από τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία. Εχουμε τους στόχους με τον Φελίπε, να παλέψουμε για αυτόν τον τίτλο, να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς σε κάθε αγώνα και θέλουμε να κερδίζουμε. Και δε μιλώ μόνο για τους οδηγούς, αλλά και τους κατασκευαστές, και για αυτά τα πρωταθλήματα. Θέλουμε δηλαδή να είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας. Υπάρχει πολύ απαιτητική δουλειά μπροστά μας για τους επόμενους μήνες σε όλον τον κόσμο όπου θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν συνεπείς και αποτελεσματικοί. Θα πρέπει να δουλέψουμε με την υπόλοιπη ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε σημαντικούς στόχους, αν και αισθάνομαι τεράστια ευθύνη που οδηγώ για τη Ferrari».
Από την πλευρά του ο Φελίπε Μάσα δήλωσε ότι αυτή η χρονιά θα είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για την ομάδα γενικότερα.
«Θα ήθελα να πω ότι θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για εμένα και για την ομάδα. Θα είναι η χρονιάς της νίκης κάτι που σημαίνει ότι θέλουμε να παλέψουμε για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα για να πάρουμε πίσω το πρωτάθλημα. Και είμαι σίγουρος για αυτό. Πραγματικά πιστεύω στις ικανότητές μου, σε αυτή την ομάδα και σε αυτό το μονοθέσιο. Πιστεύω ότι αν και ακόμη έχουμε πάρα πολύ δρόμο, αυτό είναι το πιο σωστό να κάνουμε κατά την γνώμη μου και για τους φανατικούς μας φίλους. Θέλουμε και πάλι να δούμε τη Ferrari να κερδίζει όσο το δυνατόν πιο συχνά, να βρίσκεται στο βάθρο των νικητών. Επομένως έχω πολύ δύναμη, είμαι συγκεντρωμένος στο να κερδίσω και υπάρχουν πολλές θετικές σκέψεις και πράγματα στο κεφάλι μου, θέλω να ξεκινήσω σωστά και θέλω να ολοκληρώσω το πρωτάθλημα με ακόμη καλύτερο τρόπο».
Ο πρόεδρος της Ferrari Λούκα ντι Μοντετζέμολο σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του αφού δε μπόρεσε να παραστεί στην παρουσίαση λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, τόνισε ότι η Ferrari θέλει να επιστρέψει στις νίκες και δεν θέλει να χάσει το πρωτάθλημα την τελευταία στιγμή όπως πριν μερικά χρόνια. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον Φελίπε Μάσα χαρακτηρίζοντας αυτή τη χρονιά ως κρίσιμη για αυτόν.
«Θέλουμε να κερδίσουμε, θέλουμε να έχουμε τις σωστές συνθήκες που είχαμε στο παρελθόν, δεν θέλουμε να χάσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα όπως πριν από δύο χρόνια, την τελευταία στιγμή. Θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι και έχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία για την τέλεια συνταγή. Ο Στέφανο Ντομενικάλι δουλεύει με όλους πολύ σκληρά στο να ετοιμάσει το μονοθέσιο και την ομάδα, στο να βελτιώσει το σύνολο με μικρές αλλαγές. Αλλαγές που κατά κάποιο τρόπο είναι σημαντικές και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα χωρίς να έχουμε ριζοσπαστικές αλλαγές».
Σε ό,τι αφορά στο Φερνάντο Αλόνσο ο κ. ντι Μοντετζέμολο τόνισε ότι θέλει να του προσφέρει ένα καλό μονοθέσιο για να κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο.
«Σε ό,τι αφορά στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, είμαστε σίγουροι και εκείνος είναι σίγουρος ότι θα μπορεί να κάνει το ίδιο (σ.σ. να το κερδίσει) αυτή την χρονιά. Εμείς απλά θέλουμε να έχουμε τις κατάλληλες συνθήκες, να του προσφέρουμε δηλαδή ένα άκρως ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Επιπλέον, θέλουμε να συνεχίσουμε όλες αυτές τις προσπάθειες κατά την διάρκεια της εβδομάδας με όλη την ομάδα μαζί ώστε να έχει σημαντική υποστήριξη.
Σε ό,τι αφορά στο Μάσα, γνωρίζει τόσο εκείνος όσο κι εμείς ότι θα χρειαστεί να κάνει κάτι το σημαντικό, κάτι καλύτερο μετά την περυσινή, όχι θετική, χρονιά. Επομένως για μια ακόμη φορά έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα του επιτρέψουν να έχει μια κορυφαία αποτελέσματα. Είμαι σίγουρος ότι τα σημαντικά στοιχεία του μονοθέσιου και τα ελαστικά θα τον βοηθήσουν να βελτιώσει το οδηγικό του στυλ. Επομένως του προσφέρουμε τις καλύτερες συνθήκες να κάνει θαυμάσια δουλειά.»
Το «αφεντικό» της Ferrari τόνισε ότι φέτος έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία σε σημαντικές λεπτομέρειες με το νέο μονοθέσιο να είναι εντελώς ανανεωμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του.
«Εχουμε δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε πάρα πολλές σημαντικές λεπτομέρειες όπως τη νέα στρατηγική οδήγησης, τη διαχείριση των πιτστόπ επομένως έχουμε ξαναφτιάξει το νέο μονοθέσιο, έχουμε βελτιώσει τα ελαστικά, άρα όλα έχουν αλλάξει. Είμαι σίγουρος ότι θα ανταμειφθούμε, διότι αυτό είναι που ο καθένας εδώ στη Ferrari θέλει. Ειδικά οι φίλοι μας θέλουν να μας δουν να επιστρέφουμε στον κορυφή. Είμαι σίγουρος ότι την επερχόμενη χρονιά οι νέοι κανονισμοί θα πρέπει να μεταφραστούν από τον καθένα με ένα πιο διαφανή τρόπο. Εμείς εμπιστευόμαστε την Ομοσπονδία και είμαστε σίγουροι ότι η Ομοσπονδία θα καταφέρει να βελτιώσει όλους αυτούς τους νέους κανονισμούς με το σωστό πνεύμα.
Ξανά πιστεύω ότι αν και είναι μεγάλη η πρόκληση, θα τα πάμε υπέροχα. Κάθε ημέρα όπως και η σημερινή που είναι δύσκολη λόγω του καιρού είναι σημαντική. Επίσης είμαι σίγουρος ότι αυτή η χρονιά θα είναι «κόκκινη». Το κόκκινο θα υπερισχύσει, είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, είμαι σίγουρος θα βρούμε το σωστό στόχο. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και ελπίζουμε για το μέλλον».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...