Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Formula 1: Aποχώρησε από την Βαρκελώνη η Lotus

Την αποχώρησή της από τη συνέχεια των δοκιμών στη Βαρκελώνη αποφάσισε η Lotus.

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο σασί του μονοθέσιου του Ρομάν Γκροσεάν οδήγησαν την ομάδα του Ενστοουν στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι το προβληματικό σασί της E20 που ήταν το δεύτερο που κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και έτρεχε για πρώτη φορά την Τρίτη, θα αποσταλεί στο Ενστοουν για περαιτέρω έλεγχο και θα αντικατασταθεί από το σασί Νο 1, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στις δοκιμές της Χερέθ. Το συγκεκριμένο είχε συμπληρώσει 1788 χιλιόμετρα χωρίς να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, αφήνοντας μάλιστα πολύ καλές εντυπώσεις.
Τελικά μετά από ενδελεχή έρευνα στις εγκαταστάσεις της Lotus αποφασίστηκε ότι και τα δύο σασί χρειάζεται να επισκευαστούν. Αυτό οδήγησε στην απόσυρση της ομάδας από την διαδικασία των δεύτερων δοκιμών στην Βαρκελώνη.

«Πριν μεταφέρουμε το σασί E20-01 στην Βαρκελώνη σε αντικατάσταση του E20-02 – το οποίο παρουσίασε προβλήματα- κάναμε μια σειρά από προσομοιώσεις στο εργοστάσιο βάσει των στοιχείων που είχαμε από τη σύντομη συμμετοχή μας στην πίστα. Σας αποτέλεσμα, ήμασταν σε θέση να ανακαλύψουμε μια περιοχή που απαιτεί περισσότερη δουλειά. Θα ήταν πιο παραγωγικό για εμάς να κάναμε αυτές τις τροποποιήσεις και στα δύο σασί στο Ενστοουν από το να στείλουμε το E20-01 στις δοκιμές αυτές της εβδομάδας. Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα και θα μπορέσουμε να διορθώσουμε το πρόβλημα πριν από την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Lotus, Τζέιμς Αλισον.

Ο επικεφαλής της ομάδας Ερικ Μπουγιέ τόνισε ότι η απόφαση αποχώρησης από τις δοκιμές αυτής της εβδομάδας ήταν πολύ δύσκολη. «Το να μην τρέχουμε αυτή την εβδομάδα ήταν μία δύσκολη απόφαση που πήραμε, αλλά πιστεύουμε ότι η επιλογή μας ήταν η σωστή. Το θετικό είναι ότι ανακαλύψαμε νωρίς το πρόβλημα μα το σασί και το σχεδιαστικό μας τμήμα έχει ήδη βρει μια λύση. Θα είμαστε παρόντες στις επόμενες δοκιμές στη Βαρκελώνη.

Αντλούμε πίστη από το γεγονός ότι η Ε20 ήταν γρήγορη στη Χερέθ και έδειξε την αξιοπιστία της. Εχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά μέχρι την επόμενη εβδομάδα, αλλά όλοι στο Ενστοουν είναι έτοιμοι να αναλάβουν την πρόκληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...