Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Porsche 911 Turbo S: Ακόμα πιο δυναμική


Οι μηχανικοί της Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG εξέλιξαν ένα νέο κορυφαίο σπορ αυτοκίνητο για τον πελάτη που δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο στους τομείς της ισχύος, των επιδόσεων και των δυναμικών χαρακτηριστικών οδήγησης: την 911 Turbo S. Στην καρδιά αυτού του άκρως πολυτελούς σπορ αυτοκινήτου επιδόσεων βρίσκεται φυσικά ένας εξακύλινδρος κινητήρας μπόξερ με δύο υπερσυμπιεστές καυσαερίων και μεταβλητή γεωμετρία στροβίλου, ο οποίος αποδίδει 530 ίππους, δηλαδή 30 ίππους περισσότερους σε σχέση με την 911 Turbo, Η μέγιστη ροπή έχει την άκρως εντυπωσιακή τιμή των 700 Nm. Ταυτόχρονα, αυτό το νέο κορυφαίο μοντέλο διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό όλα τα στοιχεία υψηλής τεχνολογίας που διατίθενται μόνο προαιρετικά στην "απλή" 911 Turbo.

Παρά τη σημαντικά αυξημένη ισχύ της και τις δυναμικές της επιδόσεις, η νέα 911 Turbo S, με 11,4 λίτρα/100 χλμ., δεν καταναλώνει περισσότερο από την Porsche 911 Turbo, γεγονός που την καθιστά το πλέον αποδοτικό σπορ αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας επιδόσεων.

Η 911 Turbo S διατίθεται αποκλειστικά με το επτατάχυτο κιβώτιο Porsche-Doppelkupplungsgetriebe (PDK) (το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη της Porsche), το οποίο μεταφέρει την κίνηση στο σύστημα τετρακίνησης Porsche Traction Management (PTM). Η οδηγική ασφάλεια βελτιστοποιείται ακόμα περισσότερο με το σύστημα των δυναμικών βάσεων κινητήρα και το σύστημα κατανομής της ροπής (PTV), το οποίο περιλαμβάνει ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό στην πίσω άξονα. Σε συνδυασμό με το σύστημα Launch Control του πακέτου εξοπλισμού Sport Chrono Package Turbo, το οποίο επίσης περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, η 911 Turbo S επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα, φτάνοντας τα 200 χλμ./ώρα σε 10,8 δευτερόλεπτα.
Η τελική ταχύτητα είναι 315 χλμ./ώρα. Τα ιδιαίτερα ελαφριά και προοδευτικά κεραμικά φρένα της Porsche (PCCB) προσφέρουν τις ίδιες εξαιρετικές επιδόσεις όσον αφορά τόσο στη δύναμη ακινητοποίησης, όσο και στην ελεγχόμενη εφαρμογή των φρένων.
Ο πολύ πλούσιος βασικός εξοπλισμός, ο οποίος περιλαμβάνει δυναμικά φώτα καμπής, τροχούς 19 ιντσών RS Spyder με κεντρικό μπουλόνι ασφαλείας, τριάκτινο σπορ τιμόνι με μοχλούς αλλαγής ταχυτήτων, προσαρμοζόμενα σπορ καθίσματα, σύστημα διατήρησης ταχύτητας, μονάδα αλλαγής δίσκων CD/DVD και πολυτελείς δίχρωμες δερμάτινες επενδύσεις σε χρώμα μπλε/κρεμ ή μαύρο/μπλε τιτανίου, τονίζει ακόμα περισσότερο την εξαιρετική πολυτέλεια και τον χαρακτήρα αυτής της πρώτης Turbo S εδώ και πέντε χρόνια.

Η νέα Porsche 911 Turbo S θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες της Ελλάδας, σε εκδόσεις Coupé και Cabriolet, από τον Ιούνιο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...