Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Κίνα: Στο «πράσινο» επενδύουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες


Αλώβητες από την παγκόσμια επιβράδυνση, οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους για να κατεβάσουν στους δρόμους όσο το δυνατόν περισσότερα «οικολογικά» αυτοκίνητα, ελπίζοντας ότι δια της πράσινης οδού θα αναρριχηθούν στην κορυφή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.
Από τον ηγέτη της αγοράς αυτοκινήτου στην Κίνα, SAIC Motor Corp, έως στο ανερχόμενο αστέρι της Geely Automotive Holding, οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου αναμένεται να κατακλύσουν την Έκθεση Αυτοκινήτου που ξεκινά αυτή την εβδομάδα στο Πεκίνο με πράσινα αυτοκίνητα.
«Τα αυτοκίνητα πράσινης ενέργειας θα αποδειχθούν χρυσορυχείο, στο οποίο θα στραφούν σταδιακά όλες οι εταιρείες», σχολιάζει ο Στίβεν Ντάιερ από την A.T. Kearney China.
«Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι Κινέζοι παραγωγοί έχουν ανάλογα προγράμματα σε εξέλιξη. Μπορεί μερικοί να έχουν πολιτικά κίνητρα, αλλά κάποιοι έχουν θέσει πολύ σοβαρούς στόχους, τους οποίους υποστηρίζουν με επενδύσεις και αξιόλογες ερευνητικές ομάδες».
Μεγάλοι όμιλοι του χώρου που στηρίζονται από κρατικά κεφάλαια, όπως η SAIC, ενδέχεται να αναδειχθούν νικητές, σύμφωνα με τους αναλυτές του κλάδου, ενώ στις πρώτες θέσεις θα βρεθούν και άλλοι παίκτες του ιδιωτικού τομέα, όπως η BYD –η οποία στηρίζεται από τον Γουόρεν Μπάφετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...